Kezdőlap Gazdaság Álomállás-kereső, a magyar fejlesztés!

Álomállás-kereső, a magyar fejlesztés!

823
0

Kitalálói reményei szerint felforgathatja az online álláskeresés piacát a BeMyBoss nevű új magyar szolgáltatás. Az “álláskereső robot” az ember helyett keresi a neki megfelelő állásokat, ráadásul anonim módon.

image

A legfrissebb kutatások szerint jelenleg 10 munkavállalóból 8 passzív álláskereső, ami azt jelenti, hogy bár elégedetlen a jelenlegi munkáltatójával és egy jó ajánlatért szívesen váltana munkahelyet, aktívan nem pályázik új állásokra. Ennek egyik oka az álláskeresés időigénye, de az is közrejátszhat, hogy félő, hogy az aktuális munkáltató is értesül a dologról.

Ezekre reagálva hozták létre a BeMyBoss nevű magyar fejlesztést, ami egy automatizált, anonim, álláskeresést támogató platform passzív álláskeresőknek. A munkavállalók számára ingyenes rendszer a megadott kompetenciák, tulajdonságok és elvárások alapján próbálja őket összehozni a következő munkaadójukkal.

Kitalálói hasonlata szerint úgy kell elképzelni, mint egy személyi robot-asszisztens, amely őrzi az adatainkat, és csak azoknak adja meg, akikkel egyeznek az elképzeléseink. Az álláskereső személye tehát titokban marad, nem kell tartania attól, hogy bárki rájön, hogy ő szívesen váltana állást, csak akkor derül ki, ki ő valójában, amikor – egy megfelelő állásajánlat esetén – felfedi kilétét. Nem kell tehát olyan ajánlatokkal bajlódnia sem, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseinek. A BeMyBoss fejlesztői ígérete szerint egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az álláskeresést és hatékony toborzási lehetőséget nyújt a vállalatok számára is.

A startup jelenleg a közép-kelet európai régióban érhető el. Hosszú távon a tervek között szerepel Nyugat-Európa és az Egyesült Államok is.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét