Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Járművek égtek ki Gyöngyösön

Járművek égtek ki Gyöngyösön

531
0
Fotó: Gyöngyösi HTP

Kedden összesen 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába – számolt be róla a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A 8 tűzesetet és az 4 műszaki mentést összesen 12 hivatásos és 3 önkormányzati tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Teljesen kiégett két áruszállító jármű és egy személyautó este egy autószerelő műhely előtt Gyöngyösön, a Karácsondi úton. Az esethez a gyöngyösi és a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a tüzet. A lángok további hat járműben és egy klímaberendezésben is kárt tettek, a tűz az épületre nem terjed át.

Kedd reggel egy személyautó árokba hajtott az Adács és Gyöngyöshalász közötti úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, az autó vezetője nem sérült meg.

Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók két veszélyes fát távolítottak el Hatvan Irén utcájában, egy másik veszélyes, gyalogosokat veszélyeztető fa ágait pedig a hatvani kórház udvarán darabolták le.

Nyolc alkalommal keletkezett tűz szabad területeken Heves megyében tegnap. Jellemzően száraz növényzet, bozótos terület, nádas, hulladék egy alkalommal pedig húsz körbála kapott lángra. Az égő területek nagysága pár négyzetmétertől fél hektárra terjedt ki. A hevesi, egri, gyöngyösi, pétervásárai, füzesabonyi hivatásos, továbbá a tiszanánai és bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét