Kezdőlap A nap képe Dudás Róbert is kiállt a pedagógussztrájk mellett

Dudás Róbert is kiállt a pedagógussztrájk mellett

1223
0
Fotó / Dudás Róbert Facebook oldala

Gyöngyösön három intézmény, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola és a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola is csatlakozott a mai két órás pedagógussztrájkhoz.

Tíz óráig nem volt tanítás, de a gyerekek felügyeletét megoldották. A munkabeszüntetés legfőbb két oka egyrészt a túlterheltség, másrészt, hogy a jelenlegi pedagógusbérek nem fedezik a megélhetés költségeit. A közoktatás színvonala folyamatosan romlik, nincs elég pedagógus, aki a gyermekeket oktassa, nevelje.

Dudás Róbert, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje közösségi oldalán állt ki a pedagógusok mellett.

Az, hogy a pedagógusok a „nemzet napszámosai”, már a Kádár-korszakban is közismert mondás volt – fogalmaz Dudás Róbert.

A pedagógusok többsége 2010-ben reménykedve tekinthetett az Orbán-kormányra, hiszen az rendszeresen beszélt arról, hogy fontosak a gyerekek, fontos a megfelelő képzés és a tudás és talán bízhattak a tartós bérrendezésben.

Nos, 12 év kormányzást követően ma egy kezdő tanár bére nettó 173 ezer forint. Ez annyira alacsony, hogy már a „nemzet napszámosai” elnevezés is túlzó, hiszen ennél a legtöbb igazi napszámos is többet keres. És az sem igaz, amit a miniszterelnök állít, hogy ennyire van lehetőség, hiszen az atlatszo.hu ábrája szerint sajnos hazánkban a helyi diplomás fizetésekhez képest is kirívóan alacsony a pedagógusok bére – írja a képviselő.
A Gyöngyösi Tv munkatársa az Egressy Béni Kèt Tanítási Nyelvű Általános Iskola elől tudosított a sztrájkkal kapcsolatban.

 

Sz.T.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét