Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: „kórházi kapacitásaink azok fantasztikusak”

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: „kórházi kapacitásaink azok fantasztikusak”

1431
0
Képünk illusztráció, forrása MédiaKlikk.

A következő írást egy olvasónktól kaptuk. A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözi a 3200.hu álláspontját, de szeretjük az izgalmas, okos, érvelő írásokat és ez is az. Jöjjön!

Olvasónk, László írása:

Pénteken ütötte meg a fülem Orbán Viktor kijelentése. Miközben Orbán a fizetett megmondó emberein keresztül, összevágott videókkal, hazugságok sulykolásával hergeli az embereket az ellenzék ellen, és már nem tudok úgy egy percet sem Facebookozni, hogy ne jönnének szembe ezek a ocsmányságok, Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban azt meri mondani, hogy „kórházi kapacitásaink azok fantasztikusak”.

Igen, ez nem fantazmagória. Ezt Magyarország miniszterelnöke jelentette ki, felelőssége teljes tudatában. Vezetés közben hallottam, majd eldobtam a kormányt. A „spontán kérdésre” (miszerint a kórházi kapacitások megfelelőek?) adott választ egy nagy levegővétel előzte meg, majd miniszterelnökünk szó szerint ezt válaszolta: „a kórházi kapacitásaink azok fantasztikusak, különösen a humán kapacitásaink…” (A kijelentés 7:16-nál meghallgatható, 3200.hu)

Mielőtt bárki is kritizálná az ország első emberének szájából elhangzó, a magyar egészségügy kapacitására tett fantasztikus jelzőt, nézzük csak meg, mi a jelentése ennek a szónak. Lehet, hogy jól fogalmazott?

A WikiSzótár.hu (értelmező szótár) a következőképpen határozza meg a fantasztikus szó (melléknév) jelentését:

  1. Nagyon furcsa, mintha képzeletbeli volna; szokatlan, rendkívüli, különös. A megszokottól, természetestől erősen eltérő.

Megjegyzés: lehet így értette a miniszterelnök úr? Ami biztos, sokszor rendkívül különös dolgok tapasztalhatók a leépített állami egészségügyben.

  1. Nehezen hihető; merész képzeletre valló; elképesztő. Egy átlagembernek hihetetlen, meghökkentő, elképesztő.

Megjegyzés: nos, az átlagemberek számára sokszor valóban hihetetlennek, meghökkentőnek és elképesztőnek tűnik a magyar egészségügy. Lehet erre akart rávilágítani hazánk vezetője?

  1. Képzeletbeli világot ábrázoló; kitalált, elképzelt dolgokat leíró.

Megjegyzés: Orbán Viktor talán egy képzeletbeli világot ábrázol, kitalál, elképzel dolgokat, amiket tényként próbál betáplálni hívei agyába?

  1. Nagyon jó; rendkívül nagyszerű, remek, csodálatos.

Megjegyzés: tegyük fel, hogy Orbán Viktor erre gondolt a fantasztikus alatt. Ki az, aki egyetért vele?

Végül néhány tény a „fantasztikus” magyar egészségügyről:

  • A KSH legfrissebb jelentése szerint 17 ezer egészségügyi dolgozó hagyta el a területet az elmúlt 1 év alatt. Mindent egybe vetve több ezer szakdolgozó.

  • Elmaradt műtétek, hosszú várakozó listák
  • Akadozó alapellátás, háziorvos hiány
  • Akadozó szakellátás, hosszú várakozási idők
  • Ha valaki gyorsan szeretne gyógyulni, annak marad a fizetős egészségügy
  • Az állami egészségügy sem ingyenes, hiszen több millió dolgozó magyar fizeti a rendszert fenntartó TB-t, csak lassan már szakdolgozó nem marad az egészségügyben

Fantasztikus… Ami biztos, hatalmas köszönet illeti a magyar egészségügyben még kitartó dolgozókat. A fenti problémákról nem ők tehetnek, hiszen ők azok, aki valóban tesznek valamit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét