Kezdőlap A nap képe Márki-Zay Péter Gyöngyösön: „Pontosan tudjuk, miért hazudnak, tovább akarnak lopni”

Márki-Zay Péter Gyöngyösön: „Pontosan tudjuk, miért hazudnak, tovább akarnak lopni”

1176
0
Márki-Zay Péter és Dudás Róbert. Fotó / Erdélyi József

Márki-Zay Péter szombat délelőtt Gyöngyösön tartott utcafórumot, melyen felszólalt az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Dudás Róbert is.

A miniszterelnök-jelölt többek között beszélt a Fidesz által megteremtett rendszerről, melyben Orbán Viktor úgy gondolta, hogy leválthatatlan lesz, amihez az kellett, hogy az ellenzék ne fogjon össze. A választási rendszer egyfordulóssá tétele, a választási körzetek átalakítása, a sajtóbirodalom, az ellenzéki politikusoknak lehetőséget nem adó köztévé, a folyamatos gyűlöletkampány, a hazugságkampányok mind az Orbán kormány hatalmon maradását szolgálja – mondta.

Beszélt az összefogásról és a csirke far-hát árának befagyasztásáról is, majd kritizálta azt a gondolatmenetet, amit Orbán Viktor rendre hangoztat, hogy neki laboratóriuma Ausztria. A miniszterelnök-jelölt elmondta, neki nem úgy tűnik, hogy Ausztriát akarjuk utolérni, hanem inkább Románia mögött akarunk lemaradni.

Ausztriában a tesztek voltak ingyenesek, Magyarországon pedig a parkolás.

Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolta, hogy ingyenes parkolással lehet a vírust legyőzni? –  kérdezte. Magyarországon 5 milliárd forint értékű tesztet megsemmisítettek, mert lejárta a szavatossága, miközben nekünk 20 ezer forintért adták a teszteket – tette hozzá. Az egész világon nem adták be a kínai vakcinát 60 év feletti embereknek, mert nem is tesztelték, mert nem is alkalmas rá.

Újra beszélt az Orbán rendszerről és az elszámoltatásról majd arra kért mindenkit, hogy ne dőljenek be a hazugságpropagandának!

Az elmúlt négy évben, heti átlagosan négy órát beszéltem, 100 ember a Fidesznek egy hatalmas stábja végignyálazta, végignézte ezeket beszédeket, 4 másodperces részleteket vágnak ki ezekből és hazugságkampányokat építenek fel rá.

Teljesen mindegy hogy én itt ma mit mondok, teljesen mindegy, hogy mit fogok a jövő héten mondani, ők a következő három hónapra minden napra betárazták a hazugságokat.

Minden nap, a csapból is azt fogják látni – tette hozzá. Nem tudnak majd a közösségi hálón megnézni egy filmet anélkül, hogy ne szakítaná meg a Gyurcsány Show, vagy ne szakítanák meg azok a hazugságok, hogy mi migránsokat akarunk behozni, hogy rezsicsökkentés elvenni, a nyugdíjakat elvenni, a minimálbért megszüntetni.

Arra kérem önöket, hogy ne higgyék egy szavát se a tolvajoknak! Pontosan tudjuk, miért hazudnak, tovább akarnak lopni – tette hozzá Márki-Zay Péter. A fórum teljes egészében megtekinthető, itt:

A rendezvényen felszólalt Dudás Róbert, az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltje is, aki a fideszes Horváth Lászlóval szemben méretteti meg magát április 3-án. Dudás elmondta, szerinte a kormány talán legnagyobb bűne a gyűlöletkampány, aminek hatására sokan fordulnak szembe egymással. A kölcsönös tisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet. A körzetről a következőket mondta: a körzet Gyöngyös mellett még 55 öt települést foglal magába – kiemelte – minden település egyforma, minden településsel foglalkozni kell, függetlenül attól, hogy azt kormánypárti, ellenzéki vagy független polgármester vezeti.

Kijelentette Gyöngyös az elmúlt 12 évben az ígéret földjévé vált, de nem ígérgetni kell, hanem meg kell valósítani a szükséges fejlesztéseket. Szerinte a helyi problémákat csak helyben lehet megoldani. Mindent összegezve elmondta: szükség van a változásra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét