Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Magyarország előre megy far-hátra?

Magyarország előre megy far-hátra?

1805
0
Kép forrása / Alfahír

Nem tudni, hogy a választásokig hány olyan új recept születik majd, melyek fő összetevője

az ingyen krumpli és a „befagyasztott csirke far-hát” lesz,

de az biztos, a Fidesz kormány sikerpropagandája ezer sebből vérzik. A gyöngyösieket is sújtja a rekordinfláció, az ország jövője szempontjából pedig borús képet fest a rekord államadósság és a rekord költségvetési hiány. Magyarország manapság legfőképp hitelből teljesít.

Az Orbán-kormány a 2010-es hatalomba lépés óta kiemelt jelentőségűnek tekintette, az államadósság csökkentését, a legfrissebb hírek alapján azonban újabb devizahitel felvételére készül, ezúttal japán jenben.

A Fidesz kormány láthatóan a valóság elhomályosításával, az emberi érzelmek „farvízén” lavírozva próbál hatalmon maradni, azonban egyre kevesebbszer sikerül lepleznie a realitást. A far-hát ügy, kvázi mint egy freudi elszólásként vonult be a köztudatba.

Az embereknek nem a pénztárcája, hanem a lelke fogja megérezni azt, hogy a kormány törődik vele, ez egy hangulatjavító intézkedés – mondta a hvg360-nak egy névtelenséget kérő közgazdász.

Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter állt ki azzal, hogy többek között a csirke far-hát sem kerülhet többe, mint tavaly októberben. A miniszter bejelentése 12:57-nél:

Ezt a közgazdász már tragikomikusnak tartja és a véleményével nincs egyedül.

Szabó Andrea politológus, szociológus azt mondja,

taktikai hibát véthetett a kormány a csirke far-hát árának befagyasztásával.

„Eddig folyamatosan azt kommunikálták, hogy jobban élünk, mint 10 éve, ez az elmúlt 100 év legsikeresebb korszaka, majd a szegénység szimbólumának számító csirke far-hát is rákerült a listára.”

Szabó szerint Orbán Viktor a szerdai előzetes bejelentésnél tudatosan hallgathatott a far-hátról, ugyanis ennek van egy olyan olvasata, hogy itt akkora a szegénység, hogy a far-hát árát is be kell fagyasztani, mert olyan sokakat érint. „Ezzel szomorú paródiává fordult az egész árbefagyasztás, ugyanakkor rengeteget elmond a mai magyar társadalom állapotáról, hogy egy ilyen lépésre is szükség volt.”

 

J.P.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét