Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Négy autó ellopásával gyanúsítják a hevesi 14 éves fiút

Négy autó ellopásával gyanúsítják a hevesi 14 éves fiút

722
0
Fotó / police.hu

A lopások elkövetésével gyanúsítható hevesi fiatalt őrizetbe vették a rendőrök.

A Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a fiatalt, aki a gyanú szerint augusztus 27. és október 23. között négy személygépkocsit lopott el Hevesen. Közülük egyet rokona segítségével eladott, a másikat rendszám nélkül otthagyta az egyik utcában, és kettőből alkatrészeket szerelt ki. A nyomozók az eljárás során megtalálták és lefoglalták mind a négy autót.

A rendőrök azonosították, majd október 25-én reggel hevesi tartózkodási helyén elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 14 éves fiút, akit többrendbeli lopás miatt hallgattak ki, továbbá előterjesztést tettek  letartóztatásának indítványozására – számolt be róla a police.hu.

Mindegyik esetnél közös volt, hogy a tulajdonosok a járműveiket nyitott állapotban, az indítókulccsal együtt hagyták a közterületen vagy épp a lakóház udvarán.

A rendőrség többször felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében:

  • A saját udvarukon is zárják le az autót, még akkor is, ha csak rövid időre mennek be valahová!
  • Nem célszerű a gépkocsit járó motorral, nyitva elhagyni, még néhány pillanatra sem!
  • Ne hagyjon értéket (indítókulcs, okmányok, pénz, mobiltelefon, stb.) az autójában, különösen ne az utastérben, ahol kívülről is jól lehet látni! Ha viszont mindenképpen ott kell hagynia, akkor zárja a csomagtérbe!
  • Lehetőség szerint biztonságos parkolót válasszon, kerülje az elhagyatott, éjszaka rosszul kivilágított, vagy kivilágítatlan területeket!
  • Lássa el gépkocsiját védelemmel, megbízható riasztó készülékkel!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét