Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Parlament: a benzinár azonnali befagyasztását javasolja Dudás Róbert

Parlament: a benzinár azonnali befagyasztását javasolja Dudás Róbert

976
0
Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője

Parlamenti felszólalásában ösztökélte megoldásra a kormányt Dudás Róbert jobbikos országgyűlési képviselő, aki 2022-ben az ellenzék közös jelöltjeként indul Heves megye 2. számú választókörzetében.

Felszólalásában elmondta: drasztikusan megemelkedtek az üzemanyagárak Magyarországon, ami hosszútávon jelentős terhet ró az emberekre. A kormánynak azonnal cselekednie kell. Ennek első lépése pedig Horvátországhoz hasonlóan az üzemanyagárak befagyasztása. Ez az, amit nulladik lépésként meg kell tenni.

Hosszútávon azonban az jelentheti a megoldást, ha az üzemanyagokat terhelő jövedéki adót és az ÁFÁ-t csökkenti a kormány. Ha ezt nem teszi meg, akkor hamarosan jelentős áremelkedés lesz tapasztalható az élet szinte minden területén, az élelmiszerektől az építőiparig.

Orbán Viktor 2004-ben, amikor 326 Ft-ba került egy liter üzemanyag, azt mondta ilyen magas üzemanyagárak mellett kijelenthető, hogy nyerészkedik az állam, be kell avatkozni, ÁFA és jövedékiadó csökkentéssel.

Ezzel maximálisan egyetért Dudás Róbert képviselő úr is.

De nem csak az üzemanyagárakat kell jelentősen csökkenteni, hanem jelenleg a munkavállalóknak járó 15Ft/km térítést 30Ft/km-re kell emelni – hangzott el a jobbikos képviselő felszólalásában.

 

Sz.T.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét