Kezdőlap A nap képe Kamuszínész verte át a fiatal nőt

Kamuszínész verte át a fiatal nőt

1068
0
Képünk csak illusztráció, forrása: 24.hu

Későn fogott gyanút a fiatal nő. Egy kamuszínész sikerrel verte át azt a 31 éves nőt, aki csalás bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon – számolt be róla a police.hu.

A fiatal sértett elmondta, hogy idén februárban közösségi oldalán vette fel vele a kapcsolatot a magát amerikai színésznek kiadó személy, aki a rendőrség beszámolója alapján az egyik bosszúállónak adhatta ki magát.

Tekintettel arra, hogy az átverő a későbbi sértett kedvenc férfi színészének vallotta magát, hónapokig leveleztek egymással. Szeptemberben felajánlotta, szívesen találkozna női rajongójával, és ennek részleteit menedzserével tudja egyeztetni. A megadott email címen egyeztetettek alapján a naiv nő két részletben több mint 5000 amerikai dollárt utalt el a „menedzsernek” a találkozó költségeire.

A nő csak azután fogott gyanút, miután újból ugyanekkora összeg utalását kérték tőle, ezt követően tette meg feljelentését.

Egy ecsédi férfi egy internetes aukciós oldalon egy nagyértékű mobiltelefont akart megvenni egy ismeretlen hirdetőtől, jóval annak piaci értéke alatt. A férfi szeptember 30-án el is utalta a kialkudott 100.000 forintos vételárat, azonban az eszközt nem kapta meg és az eladó elérhetetlenné vált az addigi email címén. A rendőrség a következőkre hívja fel a figyelmet:

Legyen óvatos a visszautasíthatatlan ajánlatokkal! Ne vásároljon olyan helyeken, ahol hihetetlenül olcsón árulnak termékeket, szolgáltatásokat. Szintén érdemes vigyázni a sürgős és kihagyhatatlan lehetőségekkel, melyek kéretlen e-mail formájában, vagy barátok közösségi oldalain keresztül küldött ajánlatként érkeznek!

Ragaszkodjon a biztonságos tranzakciókhoz, ehhez már rendelkezésre állnak a megfelelő szolgáltatók! Ha pedig WIFI-hálózaton keresztül vásárol (otthon vagy egy hotspoton keresztül), mindenképpen győződjön meg róla, hogy biztonságosan használja a hálózatot!  Mindig védje jelszóval eszközeit! Válasszon egy könnyen és egyszerűen megjegyezhető, de mások számára nehezen megfejthető jelszót, és készítsen biztonsági mentést is adatairól!

Mobileszközökön is használjon biztonsági szoftvert, melyek többsége már ingyenesen elérhető a népszerűbb operációs rendszerekhez!

Mindig győződjön meg arról, hogy a virtuális térben partnere valóban az, akinek kiadja magát!

Ha bármilyen gyanúsat észlel, azonnal szakítsa meg a kapcsolatot, pénzt ne utaljon előre!

Ha mégis megtörtént a baj, értesítse a rendőrséget!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét