Kezdőlap A nap képe Gyöngyös: befejeződött a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítása

Gyöngyös: befejeződött a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítása

1122
0
Fotó / Czímer Tamás

A tegnapi nap egyik legörömtelibb híre volt, hogy befejeződött a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítása.

A gyöngyösi intézmény a Széchenyi 2020 program keretében összesen 275 600 000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével bővült és újult meg. A projekt keretében új bölcsődét építettek, az óvoda pedig energetikai hatékonyságot növelő felújításon esett át.

A fejlesztés eredményeként a korábbi egy gondozási egység helyett két gondozási egység segíti a gyermeknevelést, a korábbi két csoportszoba helyett pedig immáron négy várja a gyermekeket.

Fotó / Czímer Tamás

Az új bölcsőde épületnek köszönhetően több gyermeket tud majd fogadni az intézmény.

A korábbi 26 fő helyett, a bővítés után összesen 50 fő bölcsődés korú gyermek befogadása lehetséges.

A projekt keretében gyermekneveléshez és foglalkoztatáshoz szükséges új eszközöket, bútorokat, játékokat is beszereztek, illetve kiépítésre került a konyhai szellőztető rendszer.

Az új bölcsőde építése mellett az óvoda épülete energetikai szempontból újult meg. A költséghatékony és környezetbarát működést szolgáló felújítás során az intézmény új hő- és vízszigetelést kapott. A projekt fő célja, hogy kiszolgálja a bölcsődei férőhelyek iránt megnövekedett keresletet és hogy lehetővé tegye az energiahatékony üzemeltetést – olvasható Gyöngyös weboldalán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét