Kezdőlap A nap képe Várják az örökbefogadókat

Várják az örökbefogadókat

853
0
Fotó / ujnapegyesulet.hu

Hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton, 13 és 15 óra között, időpont-egyeztetés nélkül várja az örökbefogadókat az Új Nap Közhasznú Egyesület a Gyöngyös, Karácsondi köz 3. alatt található telephelyén. Ezekben az időpontokban nem csak az örökbefogadókat, hanem adományozókat is várják. Ha valaki segíteni szeretné az egyesület munkáját, leginkább száraztáppal és fertőtlenítőszerekkel teheti ezt meg.

Nemrég a Gyöngyösi TV stábja forgatott a telepen, ami jelenleg is teltházzal működik, ezért különösen nagy szükség van most arra, hogy a potenciális gazdik meghozzák a döntést.

Az örökbefogadás az, ami ezeknek az imádni való teremtéseknek az igazi boldogságot jelentené. Bozsik András, gyepmester tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban azonban csökkent az örökbefogadási kedv.

– Van, aki csak adományt szeretne hozni, van, aki kutyát is szeretne örökbe fogadni, van, aki csak szétnéz, mert még nem biztos benne, hogy milyen kutyát szeretne. tehát változó indokkal. – mondta Bozsik András a városi televíziónak.

A nap további részében az állatok etetése, takarítás, és orvosi ellátás történik. Sajnos enyhült az örökbefogadási kedv, a telep most is teltházzal működik, minden kennel foglalt.

Eddig 10 fölötti kutyát adtunk örökbe havonta, most örülök, ha 6-8 darabot elvisznek, pedig most kölyökkutyánk is van. Most egy kicsit stagnál, remélem, hogy ez megerősödik, és bízom benne, hogy a tél nem fogja visszarettenteni az embereket az örökbefogadástól. – mondta Bozsik András.

Aki segíteni szeretne, leginkább száraztáppal, fertőtlenítő-, és tisztítószerekkel teheti meg, hiszen a kutyák élelmezése, és a kennelek tisztántartása a legfontosabb. Aki pedig befogadna egy árva állatot, chippel ellátva, a kötelező oltások megkapása után viheti haza, ezek megtérítésével.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét