Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Bátorságukért tüntették ki a gyöngyösi tűzoltókat

Bátorságukért tüntették ki a gyöngyösi tűzoltókat

972
0
Kép forrása: Katasztrófavédelem magazin

Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter, „Bátorságért Érdemjel” miniszteri elismerésben részesített két, a gyöngyösi hivatásos tűzoltóparancsnokság szolgálatában dolgozó tűzoltó.

Bóta István tűzoltó főtörzsőrmester és Zsoltész Attila tűzoltó törzsőrmester a kitüntetést a január 6-án, Gyöngyösön, a Verseny utcában történt gázrobbanást követő gyors intézkedés során tanúsított helytállásukért kapták.

A szóban forgó háromemeletes társasház második emeletén történt a robbanás, aminek következtében kigyulladt egy szoba, az így keletkezett lángok pedig az épületen kívül a harmadik emelet felé terjedtek. Miután a lakók menekülni kezdtek, többen csak a felső szintek felé tudtak elindulni. A helyszínre érkező harminc tűzoltó szakértelmének és gyors intézkedésének köszönhetően minden bajba jutott lakó megmenekült. A lánglovagok negyvenkét embert hoztak ki az épületből és nekik köszönhető, hogy nem lett még borzalmasabb kimenetele az esetnek.

A két gyöngyösi tűzoltó a helyszínen történt beavatkozás közben tanúsított példamutató helytállásáért, rátermettségéért és felkészültségéért kapta meg a szaktárca vezetőjének elismerését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét