Kezdőlap A nap képe Gyöngyös: megújult a Vargák tere és környéke

Gyöngyös: megújult a Vargák tere és környéke

885
0
Kévés Tamás alpolgármester, Hiesz György polgármester és Szanyi Tamás, a kivitelezést végző HE-DO Kft. építésvezetője ünnepélyesen is átadta a Vargák terét. A kép forrása: gyongyos.hu

Hétfőn ünnepélyes keretek között átadták a felújított Vargák terét. A tér és a környező utcák egy európai uniós pályázat segítségével újultak meg mintegy 70 millió forintból.

A térfelújítás az északnyugati városrész rehabilitációját célzó beruházás keretében valósult meg. A közel félmilliárdos projekt hamarosan bérlakás-felújításokkal és közösségi ház kialakításával folytatódik, de része lesz a Petőfi utcában álló Berényi-Haller kastély helyreállítása is.

A munka május elején kezdődött a Vargák terén, amelyet egyebek között szilárd burkolatú úttal láttak el, és a környező utcákban is számos fejlesztést valósítottak meg – foglalta össze a projektátadón Hiesz György polgármester hozzátéve: az útépítés mellett kiépült a csapadékvíz-elvezetés, épült járda és megújult a közvilágítás. Vargák tere mellett a Sárosi és a Szép utca is megújult.

A Sárosi utca is megújult

A mintegy hetven millió forintos beruházáshoz 47 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat az Európai Uniótól.

Kévés Tamás alpolgármester, a körzet képviselője elmondta: hamarosan a zöldmunkákat is elvégzik a Fő tértől öt percre lévő területen, melynek lakói régóta várták már a felújítást.

A korszerűsítésnek köszönhetően a városrészen lévő ingatlanok értéke megemelkedett, és az ott élő családok mindennapjai komfortosabbá váltak.

A korszerűsítés Gyöngyös önkormányzata által elnyert „A gyöngyösi északnyugati városrész rehabilitációja” (TOP-4.3.1-15-HEl – 2016-00001) elnevezésű pályázat keretében valósult meg – olvasható a gyongyos.hu-n.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét