Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Hatvan: a vasútállomás és a buszpályaudvar környékén fenyegetett és rabolt a 20...

Hatvan: a vasútállomás és a buszpályaudvar környékén fenyegetett és rabolt a 20 éves fiatal

1703
0
Hatvani vasútállomás. Fotó / H. Szabó Sándor (2017)

A szomszéd fűje sem mindig zöldebb. Sajnos egyre szaporodnak a hasonló bűncselekmények.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű, 20 éves fiatalemberrel szemben, aki Hatvanban, a helyi vasútállomáson és buszpályaudvaron sorozatban követett el – részben erőszakos – vagyon elleni bűncselekményeket tavaly év végén.

November elején egy vele egykorú fiatal telefonját vette el a buszállomáson, majd egy héttel később az utcán egy 13 éves fiú mobilját kérte kölcsön, melyet – a másik készülékhez hasonlóan – többszöri kérésre sem volt hajlandó visszaadni a tulajdonosának – számolt be a HEOL-nak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő.

A vádlott ugyancsak az autóbusz pályaudvaron szólította le azt a 17 éves sértettet, akit hamis indokkal pénzváltásra kért. Mivel a fiatalkorú erre nem volt hajlandó, a terhelt ráförmedt, hogy úgy látja, nem tiszteli őt, ezért meg kell verekedniük „a tiszteletért”. A fiú – hogy az erőszakot elkerülje – inkább átadott a vádlottnak 3000 forintot, melyet később még további 2000 forinttal volt kénytelen megtoldani az elkövető újabb fenyegetéseinek a hatására.

2020. december 7-én a vádlott a pályaudvarral szomszédos vasútállomáson rabolt ki egy 16 éves pásztói diákot, aki ott a tanítás végeztével a váróteremben egyedül várakozott a vonatára. A terhelt előbb pénzt követelt a sértettől, majd amikor nem kapott, addig fenyegette veréssel a fiút, hogy az végül félelmében átadta neki a telefonját. A rabló ezután még a megfélemlített áldozata pulóverét is elvette, azon az alapon, hogy fázik, ezért meleg ruhára van szüksége.

A Hatvani Járási Ügyészség rablás bűntettével, zsarolás bűntettével, valamint két rendbeli lopás vétségével vádolja a rablást követően ügyészi indítványra letartóztatásba került fiatalt.

Vádiratában az ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság halmazati büntetésül 6 év börtönt és 6 év közügyektől eltiltást szabjon ki a terhelttel szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét