Kezdőlap A nap képe Visszakoznak a bérlakás-ügyben, az ellenzék szerint kibújt a szög a zsákból

Visszakoznak a bérlakás-ügyben, az ellenzék szerint kibújt a szög a zsákból

882
0
Budavár ellenzéki polgármestere szerint az első perctől kezdve az volt a szempont, hogy a várban ácsingózó NER lovagok jussanak így lehetőséghez. Fotó / 24.hu (Borbás Mátyás / MTI, Varga György / MTI, Koszticsák Szilárd / MTI)

Kizárólag Budapest világörökségi védettségű területein vehetnék meg áron alul az önkormányzati bérlakásokat a bérlők – így változtatna saját javaslatán a fideszes Böröcz László.

Az eredeti javaslat indoklása nem erről szólt, a módosított javaslat alapján érintett I. kerület ellenzéki polgármester szerint

kibújt a szög a zsákból.

A várban korábban több kormányközeli bérlő is olcsón jutott lakáshoz, például Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Bayer Zsolt Fidesz tag, publicista és Rákay Philip a fideszes nagygyűlések korábbi házigazdája. V. Naszályi Márta, Budavár ellenzéki polgármestere szerint egyértelmű, hogy egy szűk rétegnek szerettek volna kedvezni. A polgármester asszony szerint soha nem volt igaz, hogy ezzel a törvénnyel kispénzű embereket akartak volna lakástulajdonhoz juttatni, hanem az első perctől kezdve az volt a szempont,

hogy a várban ácsingózó NER lovagok jussanak így lehetőséghez.

Lefordítva várban lakó Fidesz-közeli bérlőknek akartak áron alul átjátszani műemléklakásokat.

Böröcz László az RTL Híradónak azt mondta: sem Bayer Zsolt, sem Rákay Philip nem jut majd olcsó vári lakáshoz.

Böröcz László eredeti törvényjavaslatát hatalmas felháborodás követte a kormánypárti és az ellenzéki polgármesterek részéről egyaránt. Gyöngyösön is több milliárdos önkormányzati ingatlanvagyon helyzete vált bizonytalanná. A módosított javaslat alapján Gyöngyös önkormányzata fellélegezhet ugyan, de emellett úgy tűnhet a Fidesz már a látszatra sem ad, ha saját holdudvarának jutalmazásáról van szó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét