Kezdőlap A nap képe Politikusok és magánemberek mozdultak meg a Gyöngyösi Állatkert megsegítéséért

Politikusok és magánemberek mozdultak meg a Gyöngyösi Állatkert megsegítéséért

1148
0
Fotó / gyongyos-zoo.hu

A Gyöngyösi Állatkert magánállatkertként azok közé a vállalkozások közé tartozik, aki a koronavírus miatt hozott korlátozások következtében hatalmas vesztesei lettek a kialakult helyzetnek.

Az állatkert sokáig összeszorított fogakkal küzdött, február 18-án azonban egy Facebook bejegyzésben tudatták a nagyvilággal, hogy 6 hónap zárva tartás után nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

 

Az ezt megelőző napon, február 17-én délelőtt járt az állatkertbe Dudás Róbert jobbikos országgyűlési képviselő, aki aznap tartott sajtótájékoztatójában kiemelte a Gyöngyösi Állatkert nehéz helyzetét, akik magán állatkertként az elmúlt időszakban semmilyen segítséget nem kaptak. Ígérte, hogy a probléma megoldása érdekében az agrárminiszterhez fordul. Akkor azt is elmondta, hogy véleménye szerint, mivel az állatkert látogatása egy szabadtéri esemény, lehetőség lenne a szabályok betartása melletti, akár csökkentett létszámmal történő fokozatos nyitásra.

Az, hogy a politika figyelme az állatkert felé fordult, mindenképp jó dolog, hiszen február 25-én Horváth László fideszes országgyűlési képviselő is a közösségi médiában jelezte, hogy segíteni fog.

Február 26-án Dudás Róbert az állatkert bejárata előtt jelentkezett be egy videóval, melyben beszámolt korábban tett ígéretének megvalósulásáról, miszerint az azt megelőző héten az intézményben tett személyes látogatást követően előbb írásban fordult az agrárminiszterhez, majd pedig személyesen is egyeztetett vele a Gyöngyösi Állatkert és minden más magánállatkert támogatása kapcsán. A teljes videó a Facebook bejegyzésében tekinthető meg.

Horváth László azt ígérte segíteni fog és segített is. Március 1-én élt az állatkert által kínált lehetőséggel, és egy évre jelképesen örökbe fogadta az állatkert – szívéhez igen közel álló – patásait.

Bár sokan politikai nézeteik alapján ítélik meg egy politikus jótékonykodását, de ebben a helyzetben legszerencsésebb minden segítő szándékot pozitívan értékelni.

emellett Ki kel emelni azokat a magánembereket, akik csendben a háttérből nyújtanak segítséget a bajba jutott Gyöngyösi Állatkertnek.

Sokan vannak ugyanis, akik lehetőségeikhez mérten adományokkal, felajánlásokkal és örökbe fogadással a háttérből segítenek. Mi is erre buzdítunk mindenkit.

Aki teheti – bármely csekély összeggel is – vagy örökbefogadásával (melynek részleteit www.gyongyos-zoo.hu örökbefogadás menüpont alatt találhatják) támogassa állatkertet a Gyöngyösi Állatkertért Alapítványon keresztül az alábbi számlaszámon keresztül!
Számlaszám: 11600006-00000000-64673154

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét