Kezdőlap A nap képe A mátraszentimrei BéTerv szerint marad az ÁTerv

A mátraszentimrei BéTerv szerint marad az ÁTerv

1047
0
BéTerv étterem (Mátraszentimre). Fotó / BéTerv Facebook oldala

Pár napja tett felhívásában Gyöngyös önkormányzata arra kéri a helyi kis- és középvállalkozásokat (kkv), hogy ha 2020-as gazdasági eredményük megengedi, ne felezzék meg helyi iparűzésiadó-előlegüket (hipa).

Információink szerint Gyöngyösön is többen tervezik, hogy nem élnek az iparűzési adó felezésének lehetőségével, ezáltal segítve az önkormányzat működését, ami a becslések szerint közel 400 millió forinttól esne el, ha minden vállalkozás kihasználná a felezést. A vállalkozások akár meg is jelölhetik, hogy pontosan mire fordítsa az önkormányzat az általuk befizetett teljes összegű adóforintokat.

A Mátraszentimrén található BéTerv étterem Facebook oldalán jelezte, hogy ők is „befizetik iparűzési adójuk 100%-át”. Mint ismert, a jelenlegi helyzetben a vendéglátó szektor az egyik legnehezebb helyzetbe került ágazat, ennek ellenére a BéTerv esetében marad az ÁTerv, azaz a vállalkozás a teljes iparűzési adó megfizetésével segíti a mátraszentimrei önkormányzat költségvetését. Odler Attila az étterem üzemeltetőjeként arra kér „minden kisvállalkozót, hogy aki teheti, gondolja át hogy hasonlóképpen cselekedjen”. A bejegyzés szöveg a következő.

Kedves oldallátogatók,érdeklődők!
Bizonyára sokan hallottak arról a rendelkezésről, hogy a vírus okozta károk enyhítésére a kormány lehetőséget adott a kisvállalkozók számára, az iparűzési adó felének elengedésére.
A mi esetünkben is így van, de ezúton szeretném jelezni hogy a BéTerv Bisztró üzemeltetőjeként nem kívánok élni ezzel a lehetőséggel, a mátraszentimrei önkormányzat részére fogom befizetni az iparűzési adóm 100%-át.
Azt gondolom ugyanis, hogy az iparűzési adó felezése a mi esetünkben – még ha egyébként a vendéglátóhelyek nehéz helyzetben vannak is – nem olyan iszonyatosan magas összeg, ami a vállalkozás létét veszélyeztetné.
Ellenben, az iparűzési adóval az önkormányzat költségvetése bevételként számol.
Mivel helyi lakos vagyok, a vállalkozás központjaként üzemelő BéTerv Bisztró is itt működik, azt hiszem úgy fair ha a lehető legjobban együttműködünk a helyi önkormányzattal, és ennek szerintem alapja az, ha az anyagi dolgokat figyelembe véve is számíthatunk egymásra.
Ezúton szeretnék megkérni minden kisvállalkozót, aki ha teheti, kérem gondolja át hogy hasonlóképpen cselekedjen.
Előre is köszönöm!
Kis szolgálati közlemény – ha már posztolok – a BéTerv nyitvatartása továbbra is csak szombat-vasárnapra korlátozódik, annyival kiegészítve, hogy mivel folyamatosan hosszabbodnak a nappalok (emiatt várhatóan a hátizsákos turizmus is tovább lesz intenzív), a nyitvatartást egyelőre egy órával megtoldjuk, azaz 11.00-17.00 óráig leszünk nyitva.
Természetesen étel és ital csak elvitelre lehetséges.
Az üzleten belül csak a rendelés leadásáig, az étel/ital felvételéig és annak fizetéséig lehet tartózkodni.
Nagyon szépen köszönöm a figyelmet!
Minden kedves eddigi- és leendő vendégünknek jó egészséget kívánok!!!
Odler Attila

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét