Kezdőlap A nap képe Horváth László a környék egyéb látnivalóit is figyelmébe ajánlotta a Kékestetőre induló...

Horváth László a környék egyéb látnivalóit is figyelmébe ajánlotta a Kékestetőre induló tömegeknek

520
0
Érdemes jobban szétnézni a potenciális kirándulóhelyek tekintetében

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, vasárnap Facebook oldalán “súgott” a Kékestetőre tartóknak, hogy a Mátra és a Bükk milyen sok látnivalót tartogat az ide érkezőknek.

A poszt kiolvasható üzenete az, hogy nem muszáj a kocsisorban vesztegelniük a Mátrába érkezőknek, mert ha kicsit tágabbra nyitják szemüket sok más hely is láthatóvá válhat számukra. A természetbe vágyóknak a térségből konkrét potenciális úti céltok is felsorol, úgy mint Bélkő és az apátság Bélapátfalván, Sástó, Muzsla vagy a Kozmáry-kilátó, Oroszlánvár vagy épp a siroki vár, Török-asztal, Bükk-fennsík, Piszkés-tető, a kisnánai vár környéke, Galya, a Szalajka-völgy Szilvásváradon, a markazi vagy a recski tó, Ilona-völgy Parádon, tanösvény Pálosvörösmarton, a Várhegy Verpeléten, az Ágasvár, a Hanák-kilátó.

A jelenlegi helyzetben az otthonról kimozdulni akarók szinte csak a természetbe tudnak kikapcsolódni. Zárva vannak az éttermek, a szálláshelyek és minden más, ami miatt hatalmas tömegek indulnak meg hétvégente a népszerű kirándulóhelyek irányába. A hó pedig tovább fokozza a hegyek népszerűségét, köztük Kékestetőét is.

Azonban ha az ember okosan választ, nem muszáj a hatalmas tömeg okozta kellemetlenséget elviselnie. Számtalan egyéb lehetőség van a tartalmas családi kikapcsolódásra. Minél többen nyitják tehát tágabbra a szemüket, annál élvezhetőbb lesz mindenki számára a természetben eltöltött idő és nem kell kocsisorba vesztegelve, parkolóhelyet keresve értékes órákat elpazarolniuk.

Az előttünk álló hétvégén remélhetőleg sokan megfogadják majd ezeket az ajánlásokat.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét