Kezdőlap A nap képe Holnaptól Gyöngyös közterületeinek nagy részén is kötelező a maszkhasználat

Holnaptól Gyöngyös közterületeinek nagy részén is kötelező a maszkhasználat

343
0

November 13-án, Pénteken, az alábbi intézkedések lépnek életbe Gyöngyösön. A parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező lesz a maszkviselés péntektől. A kutyafuttatók használatát nem korlátozzák a városban.

A parkok, zöldterületek és erdő kivételével Gyöngyös teljes területén kötelező a maszkviselés a koronavírus-járvány terjedése miatt. A maszkhasználat kiterjed a városhoz közigazgatásilag tartozó Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető épített (pl. parkolók, áruházak parkolói) területeire is.

Bezár a Mátra Művelődési Központ, a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Honvéd Kaszinó.

Nem látogatható a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand (csak sportolók használhatják), a laktanyában lévő műfüves futballpálya, a Dr. Fejes András Sport- és rendezvénycsarnok (csak sportolók használhatják), a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok (csak sportolók használhatják); a Sport Úti Sporttelep (csak sportolók használhatják) és a Kömlei Károly Sporttelep (csak sportolók használhatják) – a futópályát mindkét sporttelepen kocogásra a lakosság is használhatja.

Csak a verseny-rendszerben résztvevő igazolt sportolók használhatják edzésre és zárt kapuk mellett megrendezett versenyekre.

A Családi Intézetben csak házasságkötés, valamint temetés megszervezése engedélyezett. A szertartáson kizárólag a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető, a házasulók, a házasulók tanúi, a házasulók szülei, nagyszülei, a házasulók testvérei és a házasulók gyermekei lehetnek jelen.

A temetésen a kormányrendeletben foglaltak szerint legfeljebb 50 fő vehet részt.

A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban továbbra is szünetel az ügyfélfogadás, kivéve az anyakönyvi csoportot, akkor, ha az ügyintézéshez a személyes megjelenés szükséges.

Az általános rendezvénytilalom következtében elmarad a december 4-re tervezett Operagála, és az adventi műsoros programsorozat.

Advent négy vasárnapján megtartják meggyújtják a város adventi koszorúján a gyertyákat, a Fő téren felállítják a mindenki karácsonyfáját, ahol szintén meggyújtják a gyertyákat, valamint lesz betlehemi állatsimogató is.

A rendezvénytilalomra tekintettel nem nyit ki a jégpálya.

Elmarad a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért, az Év Utánpótlás Leány Sportolója, az Év Női Sportolója, az Év Utánpótlás Fiú Sportolója, az Év Férfi Sportolója, az Év Utánpótlás Csapata és az Év Felnőtt Csapata kategóriában, a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés átadása. Elmarad a 2021-es városbál is – olvasható Gyöngyös Város Információs Portálján.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét