Kezdőlap A nap képe Hiesz György: október 21. óta nem kap az önkormányzat koronavírusos adatokat

Hiesz György: október 21. óta nem kap az önkormányzat koronavírusos adatokat

878
0
Fotó: Erbeszkorn Tamás gyöngyösi híre Facebook oldal

Hiesz György: de most nem tudjuk, hogy mi folyik itt Gyöngyösön vagy az országban!

Hiesz György, mai napon tartott sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy az önkormányzat, a korábbiakkal ellentétben, október 21. óta semmilyen koronavírussal kapcsolatos adatot nem kap az illetékes hatóságtól. Ebben a formában pedig nem is látja értelmét a szokásos sajtótájékoztatók megtartásának. Az önkormányzat számára így nem marad más, mint saját intézményire koncentrálni.

Az intézkedések betartása ellenére, mint fertőtlenítés, maszkhasználat, távolságtartás, a vírus az önkormányzat intézményeiben is jelen van. Kiemelte, hogy már mindenhol vannak fertőzöttek, korra, nemre, foglalkozásra való tekintett nélkül. A helyzetet rendkívül kritikusnak ítélve megjegyezte, hogy őszintén hiányolja és felelőtlenségnek tartja, hogy nincs központi még szigorúbb intézkedés. Példaként a sporteseményeket emelte ki.

Bejelentette, hogy a város nem tartja meg közelgő rendezvényeit. Valószínűsítette, hogy a decemberi operagála is elmarad.

A hírek alapján nagyon későn derülnek ki a teszteredmények. Az idősek figyelmét is felhívta arra, hogy vegyék igénybe az őket segítő önkormányzati szolgáltatásokat.

Az önkormányzat a magánrendezvények szervezői felé is jelzi, hogy lehetőleg ne tartsanak rendezvényeket. Vannak, akik ezt figyelembe is veszik. Van egy hétvégére meghirdetett Halloween Party, amit rendkívül kockázatosnak tart. Már nem is rendezők felé fordul, mert ők tudják ennek a kockázatát, hanem megkér mindenkit, szülőket, családokat, hogy ha nem akarnak fertőződni, szülőt nagyszülőt fertőzni, akkor lehetőleg próbálják lebeszélni a fiatalokat arról, hogy erre és ehhez hasonló eseményekre ellátogassanak. A fiatalokat is megkérte, hogy kerüljék a közös rendezvényeket.

Végül válaszolt a feltett kérdésekre.

A sajtótájékoztató teljes egészében megtekinthető Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei Facebook oldalon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét