Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Nem jutott az Európai Kézilabda Liga csoportkörébe a HE-DO B. Braun Gyöngyös...

Nem jutott az Európai Kézilabda Liga csoportkörébe a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata

1282
0
EHF-Cup FUECHSE Berlin vs Gyöngyös KK, FOTO LAECHLER

Nem jutott az Európai Kézilabda Liga csoportkörébe a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, miután Németországban is vereséget szenvedett a Bundesligában szereplő Füchse Berlintől.

Először szerepelt nemzetközi kupasorozatban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely négy mérkőzést játszott az Európa Ligában. Farkasaink a selejtező első körében magabiztosan jutottak tovább az északmacedón Butel Skopje ellen, majd a második fordulóban a világ legerősebb bajnokságában, a német Bundesligában szereplő európai topcsapattal, a Füchse Berlinnel találták szemben magukat. Az oda-visszavágós párharc első, gyöngyösi mérkőzésén a mieink fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és a találkozó csak a végjátékban dőlt el a vendégek javára, de a 23-25-ös végeredmény nem adott okot szégyenkezésre.

A visszavágóra is nagy erőket megmozgatva készült Konkoly Csaba legénysége, amely idegenben húsz percen át tudta tartani a lépést a berliniekkel, akik az első félidő végére ötgólos vezetést dolgoztak ki, a második félidőben pedig megléptek a mieinktől, és végül 12 gólos győzelmet arattak. Konkoly Csabát nagykövetünknek nyilatkozott a mérkőzést követő nap reggelén.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös emelt fővel búcsúzott az európai kupaporondtól, és a folytatásban a hazai bajnokságra koncentrál, ahol legközelebb október 7-én, hazai pályán lép pályára a Ferencváros ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét