Kezdőlap A nap képe Tizenötezer harang zúghat ma 16:30-kor a magyarságért

Tizenötezer harang zúghat ma 16:30-kor a magyarságért

902
0
Képünk csak illusztráció Forrás: Facebook

Akár tizenötezer templomban, imaházban is megkondulhatnak egyszerre a harangok Kárpát-medence-szerte június 4-én, a trianoni békediktátum százéves évfordulóján – tájékoztatta  a Magyar Nemzetet Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnökségi tagja.

A sepsiszentgyörgyi születésű Pálmai Tamás a hatalmas érdeklődésről a lapnak kifejtette: csak Erdélybe ezerötszáz email címre ment ki a felhívás most már másodízben minden keresztény felekezethez, és hasonlóképpen jártak el a teljes Kárpát-medencében. Először a püspökségeket, érsekségeket keresték meg, utána minden plébániát, parókiát és gyülekezetet is arra kértek, csatlakozzanak a kezdeményezéshez,

így ma délután akár tizenötezer harang is zúghat a magyarságért.

A témában a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményt is kiadott, amelyben hangsúlyozták: Trianon a nemzeti emlékezet olyan fordulópontja, amelyben a Nagy Háború utójátékaként minden magyar család ismételten súlyos veszteségeket szenvedett. – De tény, hogy egy ilyen trauma feldolgozásához, a gyógyuláshoz hosszú gyászmunka szükséges, amelyre ez az évforduló is lehetőséget biztosít számunkra – fejtették ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét