Visszalépésre szólították fel: Miként akar majd Klausmann Viktor egy nagy települést vezetni, ha egy pármillió forintos céggel sem boldogult…

Nem tudjuk, hogy gondolja bárki, hogyha egy céget képtelen megfelelően vezetni, akkor hogy fog boldogulni egy nagyváros élén – közölte a bíróság által a cégvezetéstől öt évre eltiltott Klasumann Viktor kapcsán Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője emlékeztetett: a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltjére egy 50 ezer forintos köztartozás miatt rótták ki a tiltást, az általa vezetett Magyar Sportakadémia Kft. pedig kényszertörlésre került.

Lukács szerint a bíróság döntése azt támasztja alá, hogy Klausmann Viktor alkalmatlan a cégvezetésre, ezért szerinte jogosan merül föl a kérdés:

“Miként akar majd Klausmann Viktor egy cégnél jóval nagyobb települést vezetni, ha egy pármillió forintos törzstőkéjű céggel sem boldogult?”

A gondolatmenetet továbbfűzve hozzátette, igen veszélyes lenne, ha esetleg egy ilyen személy hozzáférhet majd egy ekkora település kasszájához, mert

“ha valami balul sül el, akkor a Szerencsekerékben ugyan kétszer lehetett pörgetni, de a valós életben nincs második lehetőség, ha eljátssza a gyöngyösiek anyagi biztonságát”.

Klausmann visszaléptetésére szólították fel a Fideszt!

A Jobbik ezért felszólítja a Fideszt, hogy léptesse vissza Klausmann Viktort, mert a városvezetésre is egyértelműen alkalmatlan- mondta Lukács László, aki szerint épp ideje, hogy a Fidesz belássa, hogy az emberek életével és vagyoni lehetőségeivel nem szabad játszani. Az ellenzéki képviselő szerint Gyöngyös jövőjét nem szabad egy olyan emberre bízni, akinek ilyen zavaros cégügyei voltak.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arra is rámutatott, hogy az önkormányzati törvényben felfedeztek egy kiskaput, amely a polgármesterek esetében lehetővé teszi, hogy hasonló ítéletek után is betölthessék a posztjukat, holott az önkormányzati képviselők esetében az ilyen ügyek méltatlansági eljárást és a megbízatásuk megszűnését vonják maguk után.

Be kell zárni a jogi kiskaput

A jobbikos honatya szerint nem világos, hogy a Fidesz direkt hozta-e létre ezt a kiskaput, vagy véletlenül alakult-e így, de elmondása szerint mindegy is, mert pártjának az az álláspontja, hogy a polgármesterekre fokozottan kell vonatkoznia az önkormányzati képviselőkre vonatkozó szabályozásnak.

“Ezért a Jobbik ma olyan módosító javaslatot nyújt be az önkormányzati törvényhez, ami garantálja, hogy senki, így Klausmann Viktor se lehessen polgármester, akit a bíróság a megbízatása előtti öt évben jogerősen eltiltott a cégvezetéstől”

– jelentette be Lukács, aki hozzátette, hogy a Fidesz gyöngyösi jelöltje nem csak az üzleti életben herdálta el a belé vetett bizalmat, hanem az emberek bizalmát is eljátszotta,
és papírja van arról, hogy nem alkalmas a város vezetésére.

 

A sajtótájékoztató teljes anyagát itt tekinthetik meg:

Forrás: Alfahir.hu

Fotó: Alfahir.hu/ Klausmann Viktor Facebook oldala

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük