Megszűnhet a Gyöngyös-Vámosgyörk vasútvonal?

A kormány ismét elővette a vasúti szárnyvonalak felszámolási tervét – írja szakszervezeti forrásokra hivatkozva a Népszava.

2016-ban már történt egy járatritkítás a 13 kilométeres szakaszon, melyet akkor a kihasználtság racionalizásával magyaráztak. Állítólag az önkormányzati választásokig nem fog sor kerülni a bejelentésre, utána viszont komoly esély van rá, hogy a kormány több más helység mellett a teljes vonatközlekedéstől meg akarja fosztani Heves megye második legnagyobb városát.

Gyöngyösről vasúton az ország más településére, így a fővárosba is kizárólag ennek a mellékvágánynak az igénybevételével lehet eljutni. A tervezett megszüntetés igen érzékeny érintené a Budapestre ingázókat, de sokkal bonyolultabbá tenné az itt tanuló főiskolások életét is.

Úgy tűnik, a falvak közlekedésének ellehetlenítése után következnek a vidéki városok, ezen szakasz mellett még további 13 van veszélyben. Amennyiben a tervek megvalósulnának az azt jelentené, hogy Gyöngyöst teljesen kiiktatnák a vasúti hálózatból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.