Megérkezett az első komolyabb hó, a gyöngyösi utak járhatóak

Országszerte okoz kisebb fennakadásokat a havazás, ugyanakkor komolyabb problémáról nem érkezett bejelentés.

A Gyöngyös környéki utak jól járhatóak, ám az Útinform figyelmeztetése szerint a gépjárművel közlekedők vizes, latyakos útviszonyokra készüljenek, kérnek mindenkit hogy óvatosan, körültekintően és az időjárásnak megfelelően vezessen.

A nap folyamán főleg a keleti országrészben számíthatunk további havazásra, helyenként akár 10 cm. friss hó is hullhat.

One thought on “Megérkezett az első komolyabb hó, a gyöngyösi utak járhatóak

 • 2018-12-17 at 06:25
  Permalink

  Megékezett december közepén az az időjárás, ami anno október végével szokott. Tette ezt minden “elvárható” módon amire elvileg felkészült a Város. Reméljük,hogy a közlekedők a tőlük elvárható nyugodt vezetéssel megelőzik a bajt illetve a VG.ZRT. rendben tudja takarítani a város területét – természetesen fokozatosan. Személyes tapasztalatom szerint még mindig voltak/vannak olyan autósok, akik nem cserélték le a gumijaikat télire s ezt felelőtlenségnek tartom.Tekintve, hogy a geográfiai viszonyok miatt bármi előfordulhat útviszony tekintetében ezt a gumicserét végre kellett volna már hajtani.
  Nem ismerem a jogszabályokat, de el tudnám képzelni azt;miszerint amikor “hivatalosan” beköszönt a tél – onnantól kezdve kötelező lenne a járműveken a téli gumi használata, amit ellenőrizhetne a rendőrség,közterület felügyelő stb.
  Lehet, hogy erre elég lenne egy helyi rendelet is.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük