Kezdőlap Magyarország Megérkezett az első komolyabb hó, a gyöngyösi utak járhatóak

Megérkezett az első komolyabb hó, a gyöngyösi utak járhatóak

792
1

Országszerte okoz kisebb fennakadásokat a havazás, ugyanakkor komolyabb problémáról nem érkezett bejelentés.

A Gyöngyös környéki utak jól járhatóak, ám az Útinform figyelmeztetése szerint a gépjárművel közlekedők vizes, latyakos útviszonyokra készüljenek, kérnek mindenkit hogy óvatosan, körültekintően és az időjárásnak megfelelően vezessen.

A nap folyamán főleg a keleti országrészben számíthatunk további havazásra, helyenként akár 10 cm. friss hó is hullhat.

1 hozzászólás

  1. Megékezett december közepén az az időjárás, ami anno október végével szokott. Tette ezt minden „elvárható” módon amire elvileg felkészült a Város. Reméljük,hogy a közlekedők a tőlük elvárható nyugodt vezetéssel megelőzik a bajt illetve a VG.ZRT. rendben tudja takarítani a város területét – természetesen fokozatosan. Személyes tapasztalatom szerint még mindig voltak/vannak olyan autósok, akik nem cserélték le a gumijaikat télire s ezt felelőtlenségnek tartom.Tekintve, hogy a geográfiai viszonyok miatt bármi előfordulhat útviszony tekintetében ezt a gumicserét végre kellett volna már hajtani.
    Nem ismerem a jogszabályokat, de el tudnám képzelni azt;miszerint amikor „hivatalosan” beköszönt a tél – onnantól kezdve kötelező lenne a járműveken a téli gumi használata, amit ellenőrizhetne a rendőrség,közterület felügyelő stb.
    Lehet, hogy erre elég lenne egy helyi rendelet is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét