Kezdőlap Magyarország Jobbik: A kormánynak többet jelent a felcsúti foci, mint a hazai sürgősségi...

Jobbik: A kormánynak többet jelent a felcsúti foci, mint a hazai sürgősségi betegellátás

732
0

A legnagyobb ellenzéki párt a Honvédkórházban kialakult helyzet kapcsán adott ki közleményt.

Hiába próbálja a kormány hazugságokkal tagadni és elfedni az egészségügyi rendszer súlyos válságát, most vannak arra utaló jelek, hogy a hazai sürgősségi betegellátás krízishelyzetben van. -írja a Jobbik Zacher Gábor mai felmondásával kapcsolatban, reagálva a Honvédkórházban kialakult helyzetre.

Majd folytatja a legerősebb ellenzéki párt:

Ezt mindenki látja már, az alulfizetett egészségügyi dolgozók és a betegek egyaránt, kivéve a korrupt Orbán-kormányt amely számára egyáltalán nem fontos a magyar egészségügy, pusztán kilopja a rendszerből a pénzt, haverjait ülteti a legfőbb vezető tisztségekbe, de még annyit sem fejleszt rajta, mint egy NB2-es focicsapat stadionján. Pedig az elmúlt napokban több orvos mondott fel, mint amennyi egy Felcsút – Kisvárda labdarúgó mérkőzés nézőszáma.

Ma Zacher Gábor, az egyik legismertebb magyar orvos, sürgősségi osztályvezető adta be felmondását a legnagyobb állami intézménynél, a Honvédkórháznál. A Honvédelmi Minisztérium még tegnap is tagadta, hogy komoly gondban lenne a sürgősségi ellátás „zászlóshajójánál, kirakatintézményénél”, vagyis máshol még nagyobb lehet a válság. A krízis mind a betegeket, mind a dolgozókat veszélyezteti. A magyar egészségügyi rendszerben az új miniszter sem tudott változást elérni, vezénylése mellett is ugyanolyan katasztrofális helyzetben vergődik a hazai egészségügy ellátás. A Jobbik követeli, hogy haladéktalanul hallgassa meg a magyar sürgősségi ellátásban kialakult vészhelyzet miatt a Népjóléti Bizottság Kásler Miklós minisztert, ahol számot adhat, mivel mással töltötte az elmúlt 100 napját, ha nem a sürgősségi ellátás krízisnek orvoslásával.

Mit tenne a Jobbik?

A legerősebb ellenzéki pár ki fogja szabadítani az állandó krízisben rekedt sürgősségi ellátást és visszaadjuk a most még rabszolgaként kezelt egészségügyi dolgozóknak a megbecsültségét, szabadságát, valamint a betegek biztonságát. -zàrja az MTI-hez eljuttatott közleményét Dr. Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és a Népjóléti bizottság alelnöke

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét