Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Megint bíróság elé állnak a 81 éves gyöngyösi nyugdíjast kegyetlenül meggyilkoló fiatalok

Megint bíróság elé állnak a 81 éves gyöngyösi nyugdíjast kegyetlenül meggyilkoló fiatalok

938
0

Betörni mentek, de a 81 éves sértett felébredt, nyakon szúrták, majd megfojtották, és tettük leplezése céljából a házat is rágyújtották

Itt vannak az eset részletei:

A Heves Megyei Főügyészség fiatalkorú N. T. I. rendű és N. R. J. II. rendű vádlottakat egy-egy rendbeli társtettesként, nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, F. B. III. rendű vádlottat egy rendbeli bűnsegédként, nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, míg fiatalkorú K. P. IV. rendű vádlottat egy rendbeli bűnsegédként elkövetett lopás vétségével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2012. július 26-án éjjel Gyöngyösön találkoztak, ahol a II. rendű vádlott felvetette, hogy „tud egy házat”, ahová be kellene törni.

Ezt követően a négy vádlott lopási szándékkal elment a sértett gyöngyösi házához, ahol a II. rendű vádlott azt mondta a fiatalkorú IV. rendű vádlottnak, hogy álljon meg a sarkon figyelni, és fütyüljön, ha jön valaki. A IV. rendű vádlott ennek eleget tett.

A másik három vádlott továbbment, és a kerítésen keresztül bemásztak a ház udvarára, majd a bejárati ajtó befeszítésével bejutottak az előszobába. A házban a 81 éves sértett egyedül tartózkodott, az előszobában egy fotelban aludt, azonban a zajra felébredt. Az I. rendű vádlott kis erővel egy éllel, heggyel bíró, késszerű eszközzel nyakon szúrta az idős embert. Nem az I. rendű vádlott magatartásán múlott, hogy nem következett be súlyosabb, akár halálos eredmény. Mivel a sértett a szúrás következtében nem halt meg, a II. rendű vádlott megragadta a sértett nyakát, fojtogatta őt, melynek következtében a sértett gégeporca kétszeresen eltört, és a sértett megfulladt.

Mindeközben a III. rendű vádlott a társai mellett állt, majd mindhárman a lakásban értékek után kezdtek kutatni. A három vádlott cselekményük leplezése érdekében éghető tárgyakat hordtak össze az előszobában, majd azokat meggyújtották és elmenekültek a helyszínről.

Az Egri Törvényszék a korábban meghozott elsőfokú ítéletével valamennyi vádlottat felmentette. A Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

Forrás : Egri Törvényszék

Fotó: Huszár Márk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét