Kezdőlap Magyarország Publicus: elegük van a stadionokból az embereknek

Publicus: elegük van a stadionokból az embereknek

1082
0

Elegük van a stadionokból az embereknek, legalábbis ez derült ki a Publicus Intézet legújabb felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített. A válaszadók többsége nem akar állami pénzt ölni a stadionokba. Ráadásul a nagyobb hányad gondolja azt, hogy nem lett jobb a magyar foci a ráköltött százmilliárdokból.

Sokan utasítják el a stadionokat, miközben gőzerővel épül a legújabb Budapesten, a Puskás Aréna. Nagyjából 200 milliárd forintba kerül majd, ha elkészül. Pedig a Publicus intézet felmérése szerint az emberek többsége úgy gondolja: nem látszik a magyar foci színvonalán a ráfordított pénz.

„10-ből 7 válaszadó azt mondta, hogy nem lett jobb a beleöntött pénz és az épülő stadionok hatására a magyar foci színvonala, és 10-ből mindössze 1-2 válaszadó mondja azt, hogy jobb lett” – ismertette Pulai András. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója hozzátette, a Fidesz-szavazók szerint sem lett jobb a magyar labdarúgás a stadionoktól.

A többség azzal sem ért egyet, hogy focicsapatok állami pénzből kapjanak stadiont. A megkérdezettek 79 százaléka mondta azt, hogy elég, ne tovább. Még a Fidesz-szavazók többsége is elutasította az új stadionok építését. A sportközgazdász Szabados Gábor szerint egy nagy befogadóképességű, reprezentatív futball arénára szükség van. A kisebbek fenntartási költségeinek kigazdálkodására azonban kevés helyen gondoltak.

„Maguknak a stadionoknak a fenntartásában sokkal üzletszerűbb gondolkodásra lenne szükség, amiket a stadion tervezésekor, megépítésekor szem előtt kellett volna tartani. Éppen ezek a hiányosságok miatt nagyon nehéz ezeket a stadionok piacon alapon fenntartani” – mondta az ATV Híradójának a sportközgazdász.

Forrás: www.atv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét