Kezdőlap Kultúra Csúcskategóriás bort árul fillérekért a Lidl: ebből érdemes jól betárazni

Csúcskategóriás bort árul fillérekért a Lidl: ebből érdemes jól betárazni

1127
0

Ma már egyáltalán nem kell vagyonokat költeni azért, hogy a nap végén egy jó borral kényeztesse magát az ember. Sokszor elég csak a közeli boltok valamelyikébe leugrani, és máris megfizethető áron találhatunk kiváló minőségű nedűket. A Lidl polcain most például – a szakértők által is elismert – Portrait Garnacha Rose 2016 kevesebb mint ezer forintért kerülhet a borkedvelők asztalára.

 Bár egy friss nemzetközi jelentés szerint világszerte felmehet a borok ára, Áts Károly, tokaji borász azt nyilatkozta a Pénzcentrumnak, hogy „a több százezres, esetenként több milliós palackmennyiséggel legyártott, jellemzően hipermarketekben értékesített tömegborok ára várhatóan nem fog növekedni.” Nem kell tehát senkinek attól tartania, hogy nem tud majd egy-egy minőségi palack bort megfizethető áron hozzácsapni a bevásárlókocsija tartalmához.

Olyannyira nem, hogy a Művelt Alkoholista legújabb, 2016-os évjáratú Lidl Portrait Garnacha Rose fogása bőven telitalálatnak bizonyult kóstolója számára úgy, hogy

egy üveg mindössze 800 forintba kerül.

A szakértő szerint a Carinenában, grenache szőlőfajtából készült bornak nem csak a címkéje pofás, de maga a bor is:

az illata alapján nem nyilvánvaló, hogy grenache, üdeségben a hazai rozékkal összemérhető, pajkosan cseresznyés, fehérribizlis. Szerkezetre meg provanszit idéz, légies, nem harsogó, nem savhangsúlyos és még csak CO2-vel sem tuningolták – és mégis jó a tartása. Mesterien eltalált, alig érezhető tannin tartja össze a finist. Hibátlan és ízléses kis bor, ráadásul érdekes karakter, egyszerűségében is roppant kellemes

– írja bejegyzésében a Művelt Alkoholista. Az 12,5 százalék alkoholtartalmú ital a kóstolás végén 9 pontot (83/100) kapott, úgyhogy bátran neki lehet indulni a felkutatásának.

Forrás: www.penzcentrum.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét