Kezdőlap Kultúra Szavazzon, ki legyen 2018 önkéntese! – Gyöngyösi fiatalember is versenyben!

Szavazzon, ki legyen 2018 önkéntese! – Gyöngyösi fiatalember is versenyben!

742
0
Szombat éjfélig tart a szavazás, félmillió forintot kaphat valamelyik önkéntes magánszemély, egymilliót valamelyik szervezet. A tíz napja tartó szavazás egyelőre teljesen kiegyenlített, lehet hogy a díjakról az utolsó szavazatok döntenek majd! Az önzetlenségnél nincs menőbb, segítsen eldönteni, kik legyenek a Jószolgálat-díj idei közönségdíjasai!

Az egyik jelölt kórházban ápolt beteg gyerekek köré épített önkéntesközösséget. A másik sérült gyerekeknek tanít zenét, és futásokkal gyűjt nekik pénzt. Valamelyikük 10 nap múlva a Jószolgálat-díj közönségszavazásának nyerteseként az év önkéntes segítője lesz, ami egyrészt félmillió forintot jelent, másrészt az ország talán legmenőbb elismerését. Olvassa el a jelöltekről szóló anyagokat, és válasszon közülük.

De nemcsak közülük választhat, hanem két szervezet közül is egyet. Mindkettő ételt oszt, de az egyik kerékpárral ki is szállítja, a másik pedig vasárnaponta megvendégeli a rászorulókat. Olvassa el az interjút, és döntse el, melyik legyen a Jószolgálat-díj szervezeti kategóriájának közönségdíjasa, ami egymillió forinttal is jár. Ebből már elég sok ember meg lehet etetni!

Szavazni a két egyéni jelöltről és a két szervezetről külön-külön lehet.

Mindegy, mi a betegségük, mi előre tekintve segítjük őket – Fábián Sára

Négy éve, 20 éves korában alapította az Amigos a Gyerekekért Alapítványt, amelynek egyetemista tagjai hat kórházban heti rendszerességgel korrepetálnak, nyelveket oktatnak az éppen betegeskedő gyerekeknek, esetleg kézműveskednek vagy csak barátkoznak velük. Olyan közösséget épített, aminek minden tagja örömmel jár a beteg gyerekek közé. Fábián Sára a Jószolgálat-díj egyéni kategóriájának jelöltje.

Zenével és kilométerekkel a beteg gyerekekért – Nádudvari Péter

Gyerekkora óta magától értetődő volt, hogy az ember igyekszik segíteni másokon. „Ezt az erkölcsi meggyőződést kaptam útravalóul a tarisznyámba a szüleimtől, a szociális munkás édesapámtól és orvos édesanyámtól” – vallja Nádudvari Péter, a Jószolgálat-díj egyéni kategóriájának másik jelöltje.

A Jószolgálat-díj egyéni jelöltjei közül itt választhat. A szavazás május 13-án, éjfélkor zárul.

Amikor egy kétméteres óriásnak potyogni kezdenek a könnyei – Budapest Bike Maffia, Heti Betevő Egyesület

902A0989

Fotó: Ajpek Orsi

Ételosztás, adománygyűjtés és kiszállítás rászoruló emberek számára – ezzel foglalkozik a Jószolgálat-díj szervezeti kategóriájára jelölt két civil szervezet, a Budapest Bike Maffia és a Heti Betevő Egyesület.

A Jószolgálat-díj szervezeti kategóriájának jelöltjei közül itt választhat. A szavazás május 13-án, éjfélkor zárul.

A cikk forrása és a szavazás linkje elérhető itt: https://index.hu/belfold/2018/05/03/joszolgalat_dij_szavazas/#

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét