Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Gyöngyösre is jutott a Ginóék által hamisított receptekből

Gyöngyösre is jutott a Ginóék által hamisított receptekből

1376
0

A budapesti nyomozók vádemelési javaslattal zárták annak a hat személynek az ügyét, akik közel 50 orvosi vényt töltöttek ki valós adatokkal, majd a valódinak látszó recepteket kiváltották.

 

A nyomozás adatai szerint 2015. május 5-ét megelőző pár hónapban, eleinte az 53 éves G. Sándor, majd később a 46 éves K. József kitöltetlen orvosi vényeket adott át a 21 éves K. Ginonak, aki azokat egy számítógépes program segítségével valós adatokkal töltötte ki.

Ezt követően a valódinak látszó recepteket átadta a 20 éves B. Viviennek, a 24 éves R. Alexandrának és az 57 éves O. Józsefnének, akik Magyarország területén lévő nagyobb városok – Gyöngyös, Kaposvár és Budapest – gyógyszertáraiban kiváltották azokat.

Az elkövetők a meghamisított receptekkel nyugtató és altató hatású gyógyszereket váltottak ki.

A nyomozók a hat budapesti lakost hamis magánokirat felhasználása és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Rendőrség

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét