Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Heves megyei elismeréseket adtak át a Tűzoltó napon

Heves megyei elismeréseket adtak át a Tűzoltó napon

1395
0
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje emlékére, Tűzoltó nap alkalmából, országos és megyei ünnepi állománygyűléseken elismeréseket vehettek át a tűzoltók.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén a Heves Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság két munkatársa és a testülettel együttműködő vámosgyörki önkéntes tűzoltóság képviselője vett át elismerést – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, a katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Domoszlai Sándornak, a Vámosgyörki Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának.

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Máté János tűzoltó zászlóst, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét. Tanácsosi cím elismerésben részesült Szabóné Barta Anita, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főelőadója.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Megtudtuk továbbá, hogy ünnepélyes állománygyűlést tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is Tűzoltó nap alkalmából a napokban. A Szent Flórián napi megyei megemlékezésen is többen vehettek át elismeréseket.

A rendezvényen részt vett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, tűzoltósági felügyelői, a tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök vezetői és az elismerésben részesülők.

Csabai András tű. főhadnagy, főügyeletes tartott ünnepi beszédet, szónoklatát Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének életútjával kezdte, majd bemutatta a tűzoltóság történetét és beszélt Gróf Széchenyi Ödönről, a magyarországi tűzoltóság megteremtőjének munkásságáról.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Az állománygyűlésen Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója munkájuk elismeréséül „SZENT FLÓRIÁN” plakettet adományozott Zelei László tű. alezredesnek, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló tisztjének, Molnár Roland tű. századosnak, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló tisztjének, Lukács László tű. zászlósnak, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiváló tiszthelyettesének, Barkó Péter c. tű. zászlósnak, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló különlegesszer kezelőjének, Laubert Gergő c. tű. főtörzsőrmesternek, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló beosztott tűzoltójának, Kiss Tamás c. tű. törzsőrmesternek, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló gépjárművezetőjének, Bleszity Milán tű. őrmesternek, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiváló beosztott tűzoltójának és Sebestyén Norbertnek, a Tiszanánai Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltójának.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét