Kezdőlap Gazdaság Itt a lista, kik részesülnek idén önkormányzati támogatásban Gyöngyösön!

Itt a lista, kik részesülnek idén önkormányzati támogatásban Gyöngyösön!

745
0

A képviselő-testület jóváhagyta a szakbizottságok javaslatát a városban működő civil szervezetek, intézmények, alapítványok, nemzetiségi önkormányzatok és magánszemélyek támogatására. Egészségügyi és szociális tevékenység támogatására közel kétmillió forintot, oktatási, nevelési tevékenység támogatására mintegy másfél millió forintot, kulturális, művészeti tevékenység támogatására több mint 9 és fél millió forintot, míg sportcélú tevékenység támogatására közel 5 és fél millió forintot osztottak szét a pályázók között a bizottságok.

Az áprilisi ülésen döntöttek a képviselők a nyugdíjas szervezetek támogatására kiírt pályázati keret felosztásáról is: tizenhárom szervezetet összesen 2 millió 850 ezer forintos támogatásban részesített a grémium.

A képviselők úgy döntöttek, hogy az egyházi szervezetek támogatására kiírt pályázati keretből háromszázezer forinttal támogatják a Ferences Rendi Autista Segítő Központ működését, és hétszázezer forintos támogatást nyújtanak az alsóvárosi temető kápolnája tetőszerkezetének javításához.

A médiatámogatásokra elkülönített 2 és fél millió keretet a képviselők egyenlő arányban osztották fel a két pályázó, a Maxi Rádió és az Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei nevű Facebook híroldal között.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét