Kezdőlap Kultúra 8 heves megyei kézműves kapott ­Nemzeti Parki­ Termék Védjegyet!

8 heves megyei kézműves kapott ­Nemzeti Parki­ Termék Védjegyet!

5635
0

Tizennyolc ­termelő, kézműves vett át ­Nemzeti Parki­ Termék Védjegyet szombaton ­Miskolcon. ­Heves megyéből nyolcan kaptak: Majnár­ Józsefné ­noszvaji szörpkészítő, Tóth ­Lóránt nagyvisnyói fafaragó, ­Ferencz ­József noszvaji és Ilyés ­József andornaktályai lekvárkészítő, ­Kovács Tibor mezőtárkányi gyékényfonó, ­Montvainé Haskó Kinga egerszalóki fürjtenyésztő, ­Orbánné Bernáth ­Mónika gyöngyösi bonbon­készítő és ­Sári Andrásné noszvaji ­sajtkészítő.

Az ünnepségen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter­ kifejtette, a nemzeti parkok nemcsak természeti csodákat rejtenek, de a területükön az emberek is értéket halmoznak föl. Bemutatják azt a tudást, amit a korábbi generációktól kaptak, illetve annak megújítását. Eddig országszerte több mint kétszáz termelő 900-nál is több terméke érdemelte ki a védjegyet.

Dr. Rácz András környezetügyekért felelős helyettes államtitkár megjegyezte, az ország területének 30 százaléka élvez védelmet, az értékek megőrzéséért tíz ­nemzeti park igazgatóság felel, több mint kétezer gazdálkodóval együttműködésben. A helyi alapanyagokra és munkaerőre alapozva prémium termékek készülnek, sajt, pálinka, lekvár, méz, s vannak öko­turisztikai szolgáltatások is.

Rónai Kálmánné, a ­Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője kiemelte, eddig harminc termelő 129 ­terméke kapta meg a térségben a védjegyet. A kínálatukat igyekeznek népszerűsíteni országszerte­.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét