Kezdőlap Magyarország TOVÁBB NŐTT A HATVANI KÓRHÁZ ADÓSSÁGA

TOVÁBB NŐTT A HATVANI KÓRHÁZ ADÓSSÁGA

913
0

A Magyar Nemzet közölt összeállítást arról, hogy négymilliárd forinttal nőtt a kórházak adósságállománya februárban az előző hónaphoz képest, így az összesen 20 milliárd forintra rúg.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet országosan is az egyik legeladósodottabb egészségügyi intézmények közé tartozik az 501 (!) millió forintos adósságállományával. További problémát jelent az is, hogy a központi épületet megszállta a pártpolitika, hiszen ott rendre agitálnak, propaganda kiadványokat terjesztenek, de a képviselői aláírásgyűjtések kapcsán is hajmeresztő történetek jártak szájról-szájra a hatvani kórházról.

A Magyar Államkincstár legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy 22,9 milliárd forint adósság gyűlt fel az egészségügyi intézményeknél idén az első két hónap alatt. Az eladósodás nagy része januárban jött össze, ekkor 21 milliárd forinttal nőtt a rendezetlen számlák összege

A portál megjegyzi, ha figyelembe vesszük, hogy a kormány tavaly év végén több mint 50 milliárd forinttal konszolidálta az egészségügyi ellátókat, akkor azt látni, hogy a rendszer nem tud úgy működni, hogy a beszállítók időben a pénzükhöz jussanak.

Forrás: www.hatvantolhevesig.hu, 

mno.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét