Kezdőlap Kultúra Disznótoros, egészségnap és farsangi mulatság is lesz a hétvégén

Disznótoros, egészségnap és farsangi mulatság is lesz a hétvégén

1063
0

Szombaton Családbarát egészségnapra várják Gyöngyösön az érdeklődőket a Mátra Művelődési Központba. A délelőtt kilenckor kezdődő programon az előadások mellett mozgásos programok várják a Natura Nap résztvevőit.

Hamisítatlan falusi disznóvágásba kapcsolódhatnak be azok, akik szombaton Egerszalókra, a Boros-Toros rendezvényeire ellátogatnak. Az eseményen házi húslevest, friss hurkát, kolbászt is kóstolhatnak a résztvevők, akiket reggel hét órától várnak a faluház udvarán. Hetedik alkalommal várják disznótorra, és harmadszor pálinkamustrára Felnémetre a vendégeket. A program a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium aulájában reggel kilenckor kezdődik.

Az igazi tárkányi rétes készítésének rejtelmeibe avatják be a Felsőtárkányi Faluházban az érdeklődőket szombaton. A program reggel kilenckor kezdődik.

Ismert egriek is bemutatkoznak szombaton újfent más szerepben. A zenés showműsor a Forrás Szabadidőközpontban délután háromkor kezdődik. Szintén szombaton avatják fel a Wass Albert teret Egerben. Az ünnepélyes ceremónia délután egy órakor kezdődik a Farkasvölgy utca elején lévő téren.

Görög farsangot rendeznek az Eger és Vidéke Ipartestület Csiky Sándor utcai épületében vasárnap. Az álarckészítés, jelmezverseny és görög hagyományőrző táncház délután négy órakor veszi kezdetét.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét