Kezdőlap Magyarország Jelöltállításról tanácskozott az MSZP Gyöngyösön

Jelöltállításról tanácskozott az MSZP Gyöngyösön

930
0

Rendkívüli pártgyűlést tartott az MSZP Gyöngyösön, miután Hiesz György eddigi országgyűlési képviselőjelölt visszalépett az indulástól. Az úgynevezett „tisztázó beszélgetésre” a városba érkezett Molnár Gyula pártelnök is, ahol felvetődött, hogy Mesterházy Attilát, Fodor Gábort, vagy a párt helyi elnökét, Orosz Bálintot indítják a választáson. A Gyöngyösi TV információi szerint utóbbi lesz a befutó.

A gyöngyösi MSZP-székházban gyűlt össze tegnap délután az MSZP vezetése. Ahogy a párt elnöke, Molnár Gyula nevezte: „Tisztázó beszélgetésre” érkeztek a városba, miután Hiesz György polgármester visszalépett a képviselőjelöltségtől és egyúttal kilépett a pártból is. A megbeszélés nem volt sajtó nyilvános.

Mint ismert, Hiesz György kedden hozta nyilvánosságra, hogy mégsem indul a választáson. A pártközpontból értesítették, hogy – mint mondja- különböző szövetségi megfontolásokból lépjen vissza az indulástól. Az ügyben a Gyöngyös TV kereste Molnár Gyulát, ám az MSZP elnökét nem érték el. A nem sajtó nyilvános gyűlésen három lehetőséget vázoltak fel a megüresedett pozíció betöltésére. Az országos sajtóban is megjelent, hogy az MSZP-Párbeszéd Fodor Gábort indítaná Hiesz György helyett, miután valószínűleg a pártlistán nem kap befutó helyet, így egyéni jelöltként kaphatna lehetőséget a Parlamentbe jutásra. A liberális párt elnökét a helyi alapszervezet egyhangúlag, a médiában megjelentek szerint, közfelkiáltással szavazta le. A népszava.hu cikke szerint a liberálisok azt hangsúlyozták, hogy valóban tárgyaltak együttműködésről, ám sem egyéni, sem országos listáról nem született megállapodás.

Az ATV.HU információja szerint másik lehetőségként a párt egykori miniszterelnök jelöltje, a választókörzethez egyébként nem kötődő, Mesterházy Attila neve vetődött még fel, ám ő azzal utasította el a lehetőséget, hogy itt nincs helyismerete. A harmadik, valószínűlég befutó névként pedig az MSZP helyi elnökét, Orosz Bálintot jelölték meg. A sajtóban megjelent információk szerint Molnár Gyula pártelnök úgy nyilatkozott, a tagság támogatni fogja Orosz Bálintot.
Forrás: gyongyostv.hu
Fotó: atv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét