Kezdőlap Magyarország Háromnapos sztrájk a gyöngyösi polgármesteri hivatalban

Háromnapos sztrájk a gyöngyösi polgármesteri hivatalban

679
0

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Gyöngyös Városi Alapszervezete sztrájkot kezdeményezett a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban. A felhívás nyomán a hivatali dolgozók többsége kifejezte szándékát arra vonatkozóan, hogy csatlakozni kíván a sztrájkhoz, így február 15-én, 16-án és 19-én csak a halaszthatatlan ügyeket lehet elintézni a hivatalban – áll a szakszervezet közleményében.

Valószínűleg már sokszor hallották, olvasták a különböző médiumokban, hogy a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, 10 (tíz) éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint 2018-ban sem várható általános bérrendezés.

Az önkormányzat saját forrásai terhére ezen csak kis mértékben tud változtatni. A Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban 2017 évre vonatkozóan megvalósult egyes bérelemek kismértékű növelése saját önkormányzati forrásból. 2018 évre az önkormányzat ugyancsak saját forrásból 10 %-kal emelte a köztisztviselői illetményalapot, és egyéb közszolgálati foglalkozatottak bérét. Ez – bár mindenképpen kiemelendő a pozitív hozzáállás a munkáltató részéről – még mindig nagyságrendekkel alatta marad az elvárható, a közszolgálati szektor más területein bevezetett bérektől. A bérek megfelelő mértékű emeléséhez központi akaratra és forrásra van szükség.

Ezért követeljük a tárgyalások folytatását.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Kormánytisztviselők Szakszervezete által kezdeményezett országos, 2 napos januári sztrájkja nem hozott eredményt, ezért a februárra meghirdetett, 3 napos sztrájkhoz hivatalunk is csatlakozik.

2018. február 15-én csütörtökön, 16-án pénteken és 19-én hétfőn 3 napos sztrájkot tartunk!

Mivel köztisztviselőink többsége csatlakozott a sztrájkhoz, ideje alatt csak a halaszthatatlan ügyeket lehet intézni.

A halaszthatatlan ügyek körébe tartozik:

– a haláleset bejelentésének ügyintézése,

– az előre kitűzött házasságkötés lebonyolítása,

– előzetesen összehívott személyes egyeztetés, kitűzött helyszíni szemle megtartása,

– a váratlan településüzemeltetési, intézményműködtetési feladatok, amelyek azonnali megoldást igényelnek (pl. csőtörés)

– a választással kapcsolatos, illetve a képviselő-testület, valamint annak bizottságai működésével, üléseinek biztosításával kapcsolatos feladatok elvégzése,

– a hivatal épületében a portaszolgálat működése.

Sztrájkköveteléseinket megismerheti a www.mkksz.org.hu honlapon.

A sztrájkot követően a tőlünk elvárható magas színvonalon folytatjuk ügyfeleink kiszolgálását, és a város működésének biztosítását szolgáló munkánkat.

Megértésüket, támogatásukat előre is köszönjük!

Gyöngyös, 2018. február 9.

A sztrájkoló köztisztviselők

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét