Kezdőlap Magyarország Az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és fejlesztő központ nyitott Egerben

Az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és fejlesztő központ nyitott Egerben

1248
0

Az Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központja nyílt meg Egerben, amely a város szakirányú ellátórendszerének szolgáltatásait kiegészítő, hiánypótló intézmény.

Az egri önkormányzat 17 millió forintból újítatta fel az épületet, amely a jövőben pszichiátriai betegek 90 férőhelyes nappali intézményeként, ám emellett szociális fejlesztő központként is működik majd. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszönetet mondva támogatásáért és együttműködéséért hangsúlyozta: ennek köszönhetően az Ökumenikus Segélyszervezet új otthonra lelt Egerben. Ez az első intézménye a segélyszerveztnek Heves megyében, amit egy használaton kívüli, felújításra szoruló ingatlanból alig háromnegyed év alatt alakítottak ki.

Az átadott szociális és fejlesztő központ az empátiát, a segítségre szorulók megértését, valamint a nehéz helyzetben lévő emberek iránti elkötelezettséget jelképezi Egerben – mondta Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Habis László, a megyeszékhely polgármestere közölte, hogy Eger önkormányzata nagy figyelmet fordít a szociális szolgáltatások bővítésére, fejlesztésére. Ennek elismeréseként néhány hete megkapták az idősbarát önkormányzat címet.

Kép és szöveg forrása: www.egeron.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét