Kezdőlap Kultúra Így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

1090
0

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük.

Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól?

A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga díját, akik most először szóbeliztek-írásbeliztek sikeresen, hanem azok is, akik már rendelkeznek alacsonyabb szintű vagy más nyelvből szerzett bizonyítvánnyal. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik.

A vizsga vagy a bizonyítvány kiállításának időpontja számít?

A kormányrendelet a 2018. január elseje után letett vizsgákról szól – vagyis a vizsga, nem pedig a bizonyítvány kiállításának dátumát veszik figyelembe.

Milyen vizsgák díját lehet visszaigényelni?

A Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is. Emellett vissza lehet igényelni a nyelvvizsga-honosítás dját is. Fontos, hogy a sikertelen nyelvvizsga díja nem jár vissza, ahogy a nem akkreditált, valamint az alapfokú, vagyis a B1-es nyelvvizsgák díja sem.

Vagyis a legfontosabb, hogy sikerüljön a vizsga.

Így van, a sikertelen nyelvvizsga díját nem lehet visszaigényelni, tehát érdemes alaposan felkészülni. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a tényleges tudásunkkal -időben, még a vizsga előtt meg kell tudnunk, hogyan állunk. Ehhez a vizsgaközpontok oldalain elérhető próbatesztekből legalább egyet érdemes megoldani, szigorúan időre. Azoknak, akiknek a tudása már a vizsga szintjének közelében van, az Euroexam kínálja a legtöbb támogatást. Például a B2-es és C1-es vizsgákra felkészítő teljesen ingyenes online tanfolyamokat, amelyeket vizsgáztató tanárok vezetnek.

Forrás: www.eduline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét