Kezdőlap Magyarország Puzsér Róbert véleménye a Geréb Ágnes ügyről

Puzsér Róbert véleménye a Geréb Ágnes ügyről

731
0

Ha Geréb Ágnes egy kórházban dolgozna, ahol tucatnyian haltak volna meg a kezei között, az orvosszakma szó nélkül összezárna, az állam pedig nagyvonalúan félrenézne. Csakhogy Geréb Ágnes az otthonszülést népszerűsítette, képzett orvosként vezetett le szüléseket, és két rettenetes tragédia történt a felügyelete alatt.

Geréb Ágnes két év börtönt kapott. Egy senkire nem veszélyes, ártalmatlan hölgyet bűnözők közé zárnak, mert meg merte kerülni azt a velejéig korrupt szisztémát, amit Magyarországon egészségügyi rendszernek neveznek. Geréb Ágnes azt az eretnek álláspontot képviselte, hogy egy nőnek igenis joga van otthon szülni, továbbá hogy az apának igenis joga van a szülésnél jelen lenni. Ezt a jogot kifejezetten Geréb Ágnesnek köszönhetjük: Geréb Ágnes küzdelmének és önfeláldozásának.

Geréb Ágnest most eltapossák – példát statuálnak vele. Jobbágy vagy: nincs jogod másként gondolkodni, mint ahogy ők teszik, nincs jogod megkérdőjelezni a döntéseiket, mert ők vannak felül, neked pedig nincs más dolgod, mint szolgálni őket, és befogni a pofádat – vagy jön a börtön.

Nem feltétlenül hiszek az otthonszülésben. Ha ez a kérdés egyszer napirendre kerül a csajommal, a kórházat javaslom majd neki. Mélyen hiszem ugyanakkor, hogy ennek a döntésnek a felelőssége egyedül a szülőké. Mindkét választásnak vannak nyilvánvaló előnyei és hátrányai – az emberek pedig nagykorúak, és képesek ezeket mérlegelni.

Geréb Ágnes többet tett azért, hogy jobbágyokból polgárok legyünk, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Többet tett azért, hogy a magyar nők méltósággal szüljék meg a gyerekeiket, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Többet tett az apákért, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Azt, hogy Geréb Ágnes milyen sokat tett ezért az országért, leginkább az bizonyítja, hogy meghurcolták, ellehetetlenítették, és végül börtönbe zárják azok, akik az elmúlt harminc év során csakis a harminc ezüstjüket számolták: orvosok, jogászok, politikusok.

Geréb Ágnes egy hős. Ma már sajnálom, hogy lehagytam a tíz legnagyobb élő magyar listájáról. Ott volna a helye.

Forrás: Puzsér Róbert facebook oldala

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét