Kezdőlap Magyarország Díjkiosztón halt meg a hétszeres világbajnok vívó, Szalay Gyöngyi

Díjkiosztón halt meg a hétszeres világbajnok vívó, Szalay Gyöngyi

1432
0
Atlanta, 1996. július 25. Szalay Gyöngyi párbajtõrözõ leveszi a sisakját a Margharita Zalaffival vívott csörtéje után a XXVI. nyári olimpián. Szalay Gyöngyi 15:13 arányú gyõzelmével bronzérmet szerzett az olimpián. MTI Fotó: Földi Imre

A sportoló 49 éves volt.

Rosszul lett egy tapolcai kolbásztöltő-verseny díjkiosztóján a Balaton Vívóklub alapítója, vezetője – tudta meg a veol.hu portál Rig Lajos országgyűlési képviselőtől és Dobó Zoltán polgármestertől.

Szalayt a helyszínen és a mentőautóban is újraélesztették, majd helikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet arra, hogy Szalay Gyöngyi egész pályafutása során a szülővárosát, Tapolcát képviselte versenyzőként és edzőként is.

Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián.

Méltatásában szerepel, hogy remek eredményeit kivételes ütem- és taktikai érzékkel érte el, és a különleges stílusához páratlan egyéniség társult.

Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Forrás: www.startlap.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét