Kezdőlap Kultúra Meggyújtották a gyertyákat a Mindenki karácsonyfáján

Meggyújtották a gyertyákat a Mindenki karácsonyfáján

1047
0

Húsz éves hagyomány, hogy közösen ünnepli a karácsonyt advent idején Gyöngyös, és tíz éve már, hogy az ünnepség a templomban kezdődik. Hiesz György polgármester erre is emlékeztette az idei karácsonyi ünnepségre egybegyűlteket a Szent Bertalan-templomban.

Mint köszöntőjében fogalmazott: míg az ország nagyon sok településén a viszály és a széthúzás jellemző, addig Gyöngyösön ez másképp van

– Akadnak vitáink, de itt a párbeszéd jellemző. Emberként tekintünk egymásra, és mindig van kiút egy-egy nehéz helyzetből is. Mert tudunk megbocsájtani és tudunk köszönetet mondani. A szeretet, az összetartozás, a segítő szándék és a tisztelet jegyében tudunk működni. Úgy, mint egy normális család – vélekedett Hiesz György.

Juhász Ferenc plébános-kanonok szintén az ünnep „családi jellegét” fűzte tovább köszöntőjében, megjegyezve azt is: örömmel tölti el, hogy ennek a „nagy családnak”, Gyöngyös város közösségének tagja lehet.

A műsorról ezúttal a Kálváriaparti Általános Iskola diákjai és pedagógusai gondoskodtak, majd a hagyományoknak megfelelően a város vezetői és a plébános meggyújtották a gyertyákat a Mindenki karácsonyfáján.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét