Kezdőlap Magyarország KMKK: csökken az elégedetlenek száma, jövőre új buszok is jönnek

KMKK: csökken az elégedetlenek száma, jövőre új buszok is jönnek

1151
0
A távolsági buszok egy része­ kényelmetlen, rossz állapotú – ezzel a véleménnyel kereste meg a HEOL-t néhány olvasó. A lap a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t kérdezte, ők hogy látják.

A HEOL olvasói jelezték, hogy a távolsági buszokon – például a főváros felé tartón – gyakran azt tapasztalják, kényelmetlenek az ülések, megrongálták a járműveket. Volt, aki kifogásolta, miért nem lehet itthon készült ülésekkel helyettesíteni a régi elkopottakat. E véleményeket továbbították a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek (KMKK), s kérték a reagálásukat a felvetésekre.

Menkó Mihály forgalmi igazgató ­elmondta: a Budapestre vezető vonalon társaságuk a fiatalabb gyártási évű – 2010-es – autóbuszait közlekedteti. Adataik szerint ezek a kocsik az utasaik körében kedveltek. Hozzátette: esetenként előfordul, hogy az idősebb állományból is találkozhatnak egy-egy járművel a közlekedők, amíg a többi például szervizben van.

Magyar vagy külföldi buszokat helyeznek forgalomba?

Többnyire külföldön gyártott tömegközlekedési eszközöket használunk.

Régi, külföldi üléseket lecserélhetné a cég itthon készült, jobb minőségűekre…

– Az utasülés a jármű, mint konstrukció része, azzal egységet képez. A megbontás, a beavatkozás tehát nem ajánlatos. Az üléseknek a kényelmi szempontokon túl számos biztonsági előírásnak is meg kell felelniük – felelte az ­ötletre Menkó Mihály.

Terveznek a közeljövőben új autóbuszokat vásárolni, üzembe állítani?
– A társaságunk legközelebb csak a jövő évi üzleti terv keretében tervez nagyobb számú­ autóbusz-beszerzést .

Hogyan igyekeznek még kényelmesebbé tenni a lakosságnak az utazást?
– A KMKK az utazási komfortot igyekszik javítani, egyebek között az utasok igényeihez igazodó menetrenddel, továbbá ingyenes wifitelepítéssel, az autóbuszállomások tisztán tartásával, korszerűbb járművek beszerzésével, s kiemelten figyelünk az utasok biztonságára.

Olvasóink szerint

Nagy Dezső, Eger: – Budapest felé jobbak a járatok, de zsúfoltak, így azokon kényelmetlenebb utazni. Az ülések rendben vannak. Ám nagyobb távolságnál jó lenne, ha WC is lenne a buszokon. Viszonylag nagyobb úton ugyanis sokaknak kényelmetlen lehet, hogy nem tudnak elmenni mosdóba. Ezen változtatnék.

Szőrke Györgyné, Mátraderecske: – Szerintem nem kényelmetlenek a távolsági buszok, nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Egész elfogadhatónak tartom azokat. Olykor sokat kell várni egy-egy járatra. Talán csak ezt kifogásolom, de ez sem vészes. Régi buszokkal nem nagyon találkoztam, azt figyeltem meg, hogy újabb járművek közlekednek.

Karanyicz István, Füzes­abony: – Az igazat megvallva, nem utazom olyan sokat, de előfordul. Nem tapasztalok különösebben negatív dolgokat a járműveken ülve. Meg vagyok elégedve, kényelmesnek tartom az üléseket is. Szerintem olyan autóbuszt érdemes választani mindig, ahol kevesebben utaznak. Így elkerülhetőek a kényelmetlenségek is.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét