Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt – Tételenként cáfolja meg az állításokat

Soros György saját honlapján, tételesen cáfolja a Nemzeti Konzultáció állításait.

A kormány szerint Soros György terve az, hogy az EU évente legalább 1 millió bevándorlót telepítsen az Unió tagállamaiba, így Magyarországra is.

Soros György válasza szerint ez hamis állítás. Szerinte 2015-ben valóban írt egy publicisztikát, amiben azt mondta, hogy a Szíriában folyó háború miatt az Európai Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egymillió menekültet kellene befogadnia évente. És hogy ez megoldható legyen, a terhet igazságosan kell elosztani”. 2016-ban viszont megjelent Soros újabb írása, amiben arra hivatkozva, hogy a körülmények jelentősen megváltoztak egy esztendő alatt, az Európai Uniónak megítélése szerint arra kellene kötelezettséget vállalnia, hogy évente 300 ezer menekültet fogad be.

A magyar kormány következő állítása, hogy Soros György el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így természetesen Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, megnyitva az utat a bevándorlók előtt.

Soros György azt írja, hogy 2016-os jegyzetében leszögezte: az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.

A következő pont szerint a Soros terv része, hogy a már Európába érkezett bevándorlókat kötelező kvóta alapján osszák el.

Soros György viszont azt mondja, hogy a menekültek elhelyezése csakis önkéntes alapon működhet. Szerinte az EU nem kötelezheti egyetlen tagállamát se, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, mint ahogyan a menekülteket se lehet kötelezni, hogy olyan tagállamban éljenek, ahova nem szívesen mennének.

Aztán a piszkos anyagiak: a konzultációs kérdőívben az szerepel, hogy a Soros-terv alapján Magyarország minden bevándorlónak kötelezően 9 millió forint állami segélyt fizetne.

A Soros György weblapján közzétett közlemény ezzel szemben úgy fogalmaz: Soros György nem mondta azt, hogy Magyarországot arra kellene kötelezni, hogy 9 millió forint állami segélyt fizessen minden bevándorlónak, épp fordítva, az Európai Uniónak kellene finanszíroznia ekkora összeggel a menekülteket befogadó tagállamokat, hogy a menekültek ellátást biztosítsák.

És van három állítás, amire Soros egyszerűen csak annyit mond, hogy hazugság. A nemzeti konzultáció legmeglepőbb pontja szerint Soros György el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. A hatodik pont arról szól, hogy a Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen, míg végül a kormány azt mondja, a Soros-terv része az is, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

Erre a háromra a következő reakció érkezett: Hazugság, Soros György soha nem tett ilyen kijelentéseket.

Mindenesetre Szijjártó Péter hangja azért még körbetelefonálja a lakosságot, és a hétvégén szép számú, friss Soros-plakát került ki a közterekre, biztos, ami biztos.

Forrás: valasz.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close