Kezdőlap Magyarország Jól pörög a Facebookon a Jobbik

Jól pörög a Facebookon a Jobbik

519
0
A Fidesz honlapja viszont nem felel meg a 21. század elvárásainak.

Több mint 450 ezer kedveléssel a Jobbik a legnépszerűbb párt – legalábbis a Facebookon. A K-Monitor felmérése szerint tőlük jócskán lemaradva a második helyen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll 259 ezer lájkkal, őket pedig a Fidesz (225 ezer lájk) követi, és nagyságrendileg hasonló támogatottsággal rendelkezik az Együtt és az MSZP is. Érdekes, hogy a közvélemény-kutatásokban az ellenzéki szereplők közül viszonylag jól szereplő DK-nak és LMP-nek 70 ezres nagyságrendű a facebookos rajongói tábora.

Hasonlóan népszerű a Jobbik Ifjúsági Tagozat (112 ezer lájk), a második helyen a szocialista Societas áll (29 ezer lájk), a harmadikon pedig a Fidelitas (13 ezer lájk).

A politikusokat nézve szintén lepipálta a Jobbik a többi pártot, ugyanis Vona GáborToroczkay László és Volner János kedvelői többen vannak, mint a második helyet behúzó Orbán Viktor – Kocsis Máté – Rogán Antal-trióé. Tőlük jócskán lemaradva, a harmadik helyen áll az MSZP.

A K-Monitor megvizsgálta a pártok honlapjait is és arra jutott, hogy a Fidesz oldala leginkább egy kisvállalat közleményeit tartalmazó honlapra hasonlít. Sőt, egyenesen cikinek tartják, hogy a legkomolyabb szervezettséggel rendelkező párt oldalán a tisztségviselőkről és a szervezeti felépítésről alig érhető el információ, és a dokumentumok is ömlesztve találhatók. A mezőny élén az MSZP, a Jobbik és az LMP található – ez a három honlap a leginkább informatív, könnyen áttekinthető és sok információt elárulnak az adott pártról.

Forrás: www.24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét