Kezdőlap Magyarország Díszítik a Főteret Gyöngyösön!

Díszítik a Főteret Gyöngyösön!

1522
0

Már elkezdték a város díszítését Gyöngyösön, készülnek az adventi időszakra. Az idén is fényárban úszik majd a Főtér, a belvárosi és a mátrafüredi utcákat és a nyolcvanast is ünnepi hangulatba öltöztetik. A tervek szerint, az Adventi vásárt ebben az évben áthelyezik a nagy templom előtti szakrális térre.

Darus kocsiról szerelik a fényfüzéreket a Fő téri hársfákra. Az önkormányzat megkezdte a belváros díszítését, hogy időben elkészüljenek a karácsonyi ünnep fényeit adó ledsorok és világító díszek kihelyezésével. Az advent kezdetére, fényárban fog úszni a város.

Ezzel párhuzamosan megkezdődött a világító dekorációs elemek felhelyezése, melynek költsége 3,5 millió forint. Tavalyi évben pályázati forrásból sikerült új adventi ledes, energiatakarékos fényforrásokat vásárolni, továbbá az idei költségvetésben néhány képviselő különített el forrást új elemek beszerzésére – tudtuk meg Juhász Katalin igazgatóhelyettestől.

Világítógömböket is vásároltak a platánfákra. Az idén a színpadot a Főtér templom előtti részén fogják felállítani, és itt lesz az adventi vásár is. Szeretnének együttműködni a Belváros téri rendezvényszervezőkkel – tette hozzá Juhász Katalin, a közös advent tervezése még egyeztetés alatt van.

Forrás: gyongyostv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét