Kezdőlap Kék Fény Vascsővel, karddal támadtak a gyöngyösi szórakozóhelyen!

Vascsővel, karddal támadtak a gyöngyösi szórakozóhelyen!

1074
0

Vascsövekkel és karddal is megtámadták szombatról vasárnap virradóra egy gyöngyösi szórakozóhely vendégeit.

Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens elmondta, öt helyi férfi ellen folytat eljárást a Gyöngyösi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Október 22-én 3 óra 30 perc körüli időben berontottak az egyik gyöngyösi szórakozóhelyre botokkal, baseball ütővel és karddal, ott több vendéget inzultáltak, bántalmaztak, illetve a szórakozóhely berendezéseit is megrongálták. Az eset során több személy – az elsődleges orvosi vélemények alapján – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy szemtanú elmondta: a balhé a buli vége felé alakult ki. Úgy tudja, az egyik vendég szólt a hozzátartozóinak, hogy bántották, s jöjjenek a helyszínre. A rokonok meg is érkeztek, s elkezdték keresni az illetőt, eközben alakult ki a verekedés, több ember megsérült. Megtudtuk: pillanatok alatt ott termettek a szórakozóhely alkalmazottai is, akik azonnal értesítették a rendőrséget, majd kiszorították a garázdákat az épület udvarára, így szerencsére több embernek nem lett baja.

Az öt feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették.

az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség három gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Az ügyészség szerint mindhárom gyanúsítottal szemben fennáll a szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja, mint az előzetes letartóztatás elrendelésének általános feltétele, amelyet bizonyítékok is alátámasztanak.

Az indítvány azt is tartalmazza, hogy mindhárom gyanúsított esetében fennáll a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott, az előzetes letartóztatás azon különös oka, miszerint a gyanúsítottak szabadon engedésük esetén megkísérelnék befolyásolni a tanúkat, illetve a még ki nem hallgatott gyanúsított társaikkal összebeszélnének.

A II. és III. rendű gyanúsítottak esetén az is feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el.
Az Egri Járásbíróság az I. rendű gyanúsítottat szabad lábra helyezte, amelyet mind a gyanúsított, mind pedig az ügyész tudomásul vett, így a végzés ezen rendelkezése jogerőre emelkedett.

A bíróság 30 napra elrendelte a II. és III. rendű gyanúsítottak házi őrizetét. A végzés rögzíti, esetükben az előzetes letartóztatással elérni kívánt cél – bűnismétlés megakadályozása – házi őrizet, nyomkövető technikai eszközzel történő elrendelésével is biztosítható.

A végzést a II. és III. rendű gyanúsítottak és védőik tudomásul vették, az ellen az ügyész – előzetes letartóztatás elrendelése miatt –
fellebbezést jelentett be, így a határozat ezen része nem jogerős.

Forrás: www.heol.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét