Kezdőlap Gazdaság Autóipari beszállítóüzem épül az erőműi focipályán

Autóipari beszállítóüzem épül az erőműi focipályán

902
0
Néhány hónap múlva elkezdődik majd az üzemépítés a mátravidéki erőműi futballpályán. Gépjárműipari beszállító kezdi el itt a működését.

Az engedélyek immár rendelkezésre állnak, s a tél végén, 2018 első negyedében elkezdődhet majd az építkezés is – válaszolta ­Schottner Norbert­, a város jegyzője a mátravidéki erőműi futballpályára tervezett beruházást firtató kérdésünkre. A hivatalvezető egyúttal lapunknak cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint azért késik az építkezés, mert a tevékenység a környezet károsodásával járna.

Az említett településrészen lévő, részben közművesített sporttelepet még 2015-ben értékesítette a helyhatóság, mégpedig 18 millió forintért. Két érdeklődő volt, s a végső döntést a magasabb összegű ajánlat indokolta; úgy tudjuk, a másik pályázó 15 milliót kínált ezért a területért.
Az azóta eltelt két évben azonban nem sok érdemleges dolog történt a focipályán, a helyiek beszámolói szerint csak néhány lyukat fúrtak, vélhetően a talaj vizsgálata céljából.

Schottner Norbert elmondta továbbá: a nyertes vevő egy beszállító cég, amely a Magyarországon az elsők között letelepedett egyik autógyár régi és megbízható partnere, s a főváros szélén is működtet egy jóval nagyobb egységet. Fém alkatrészeket gyártanak, nem pedig műanyagot, ahogyan azt a környéken híresztelik – erősítette meg felvetésünkre a jegyző, hozzátéve: eddig azért nem kezdtek a kivitelezéshez, mert az engedélyek beszerzésén túl európai uniós támogatásra is pályáztak, s a kandidálásuk nemrég lett eredményes.

A beruházáshoz az önkormányzatnak ráadásul módosítania kellett a rendezési tervet is, mivel a technológiához olyan berendezések szükségesek, amelyek megkívánták a terület ipari övezetté nyilvánítását. Utóbbi is találgatásokra adhatott okot, de mint megtudtuk, erre a lépésre azért volt szükség, mert az egyik daru magasabb lesz, mint amit a lakóövezeti besorolás lehetővé tesz. Az a környéken hallott szóbeszéd sem felel meg a valóságnak, ami szerint egy távol-keleti illetőségű beruházó vette meg az erőműi focipályát. A cég valójában hazai vállalkozás, s úgy tudjuk, a tevékenysége kezdetén hatvan embert szeretnének foglalkoztatni, a későbbiekben pedig bővítenék a létszámot. Utóbbiról Juhász Szilárd önkormányzati ­képviselő tájékoztatott, megjegyezve azt: tudomása szerint a szerződésben nem szerepel, hogy mikor is kell elkezdődniük a munkálatoknak.

Végül pedig néhány érdekesség az említett helyszínnel kapcsolatosan: az erőműi futballpályát az 1950-es években adták át az akkor még részben épülő lakótelep szomszédságában. Annak avatásakor Puskás­ Öcsi mondott beszédet. A korszerű sportlétesítmény évtizedekig a ­helyiek szórakoztatóközpontjaként működött, ahol tekepálya is volt.

A HEOL úgy tudja, az önkormányzat illetékesei a volt selypi cementgyár melletti területet is – ahová régebben az autóbusz-fordulót tervezték – megmutatták a vásárlónak, de utóbbi inkább az erőműi pályát választotta.

Forrás: www.heol.hu Tari Ottó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét