Kezdőlap Magyarország A Fidesz pénzügyei körül vizsgálódna a Jobbik, a Kormány keresztbe tehet

A Fidesz pénzügyei körül vizsgálódna a Jobbik, a Kormány keresztbe tehet

708
0
Összegyűlt a szükséges számú aláírás egy parlamenti bizottság felállításához, amely a Fidesz 2010-es kampányköltéseit vizsgálná – ezt Vona Gábor mondta Egyenesen című műsorunkban.

A nagyobbik kormánypárt hét évvel ezelőtt csak költései egyharmadát vallotta be, ezért felvetődik a tiltott pártfinanszírozás és a bűncselekmény gyanúja is. A Jobbik elnöke ugyanakkor kiemelte, nem csodálkoznak, ha a Fidesz megakadályozza a testület munkáját.

„A vizsgálóbizottság felállításához szükséges képviselői aláírások összegyűltek, innentől kezdve egy normális országban, egy politikailag kulturált országban formalitás lenne, hogy egy vizsgálóbizottság feláll vagy sem, ehhez a jogszabályi feltételek megvannak. Ilyen már előfordult többször is, de a Fidesz mindig lesöpörte ezeket a vizsgálóbizottságokat, úgyhogy nagy bennem a gyanú arra nézve, hogy megint ezt fogja tenni a Fidesz, tehát le fogja söpörni ezt a vizsgálóbizottságot is, de nem biztos, hogy ezzel meg fogja úszni ennek az ügynek a tisztázását” – fogalmazott Vona Gábor.

Forrás: www.hirtv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét